Δείτε τη Μέρκελ να κάνει μύτη-μύτη με πολεμιστή των Μαορί!

Δείτε τη Μέρκελ να κάνει μύτη-μύτη με πολεμιστή των Μαορί!

Και μάλιστα έδειχνε να μην αισθάνεται καθόλου άβολα...

Δείτε τη Μέρκελ να κάνει μύτη-μύτη με πολεμιστή των Μαορί!
Στη Νέα Ζηλανδία σταμάτησε ως ενδιάμεσο σταθμό για την Αυστραλία, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος των G20, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Τα όσα ακολούθησαν χάρισαν μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ,  αφού η κυρία Μέρκελ,  ακολούθησε πιστά το τελετουργικό της χώρας, χαιρετώντας τους επίσημους με τον παραδοσιακό τρόπο, το Powhiri.

Κλείσιμο


Πολύ απλά η Γερμανίδα καγκελάριος ήρθε μύτη με μύτη μαζί τους. Μάλιστα δεν το έκανε αυτό μόνο με τους επισήμους, αλλά και με πολεμιστή των Μαορί. 



Το αξιοπερίεργο, πάντως, είναι ότι η κυρία Μέρκελ ακολούθησε πιστά την παράδοση χωρίς να φαίνεται να αισθάνεται άβολα, ενώ έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετη όταν παρακολούθησε τον επίσης παραδοσιακό χορό «Χάκα».

Ενα από τα άκρως ενδιαφέροντα σημεία της επίσκεψης Μέρκελ στη Νέα Ζηλανδία -την οποία είχε ξαναεπισκεφθεί  πριν από 17 χρόνια, επί εποχής Χέλμουτ Κολ- ήταν η στιγμή που ένας πολεμιστής πήγε με ένα βέλος προς την καγκελάριο. Το τελετουργικό αυτό  δείχνει τη δύναμή του και την καταπολέμηση της εξουσίας. Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ πήρε το βέλος και στη συνέχεια το έβαλε κάτω για να δείξει τις ειρηνικές του προθέσεις.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης