Νέα Υόρκη: Οι επαίτες με τα ανήμπορα μωράκια αποδείχθηκαν απάτη

Νέα Υόρκη: Οι επαίτες με τα ανήμπορα μωράκια αποδείχθηκαν απάτη

Σοκαρισμένοι οι Αμερικανοί από το νέο «φαινόμενο» - Έκαναν έρευνα και ανακάλυψαν ότι εννέα γυναίκες που ζητούσαν ελεημοσύνη από περαστικούς δούλευαν μαζί και χρησιμοποιούσαν καημένα παιδάκια

Νέα Υόρκη: Οι επαίτες με τα ανήμπορα μωράκια αποδείχθηκαν απάτη
Τα κρατούν στην αγκαλιά τους, τα σέρνουν πίσω τους σαν να πρόκειται για κούκλες, τα μεταφέρουν στο καροτσάκι τους ενώ εκείνες ζητούν χρήματα από τους επιβάτες τρένων και από τους περαστικούς… Ο λόγος για γυναίκες που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, τα οποία συχνά είναι σε νηπιακή ηλικία, για να προσεγγίσουν πολίτες ζητώντας ελεημοσύνη.

Μπορεί το φαινόμενο να είναι σύνηθες στην Ελλάδα, όμως, η Νέα Υόρκη μάλλον τώρα το ανακαλύπτει καθώς ολοένα περισσότερες είναι οι γυναίκες τις οποίες συναντούν οι περαστικοί στο δρόμο τους να βρίσκονται καθισμένες στο δάπεδο μαζί με τα μωρά τους επαιτώντας.

Το δίκτυο Νbc πραγματοποίησε ρεπορτάζ για το δίκτυο που φαίνεται να δρα στη Νέα Υόρκη και ανακάλυψε πως πολλές αλλοδαπές μητέρες συνεργάζονται, ακόμα και λειτουργούν σε καθεστώς βάρδιας, κερδίζοντας χρηματικά ποσά από τους ευσυγκίνητους πολίτες, εκμεταλλευόμενες την αθωότητα των παιδιών τους.

Κλείσιμο


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου η οργανωμένη ομάδα των γυναικών εμφανίζεται καθημερινά στους πολυσύχναστους δρόμους του Μανχάταν να επαιτούν, ενώ τα μωρά τους παραμένουν επί ώρες καθισμένα στο πεζοδρόμιο ενώ οι καιρικές και όχι μόνο συνθήκες είναι αντίξοες.

Σύμφωνα με το Νbc και την εκπομπή I-Team, τουλάχιστον εννέα είναι όσες ανήκουν στο δίκτυο, ενώ μία ακόμα γυναίκα φαίνεται να συντονίζει την… εργασία, δίνοντας εντολές για τις αλλαγές βάρδιας. Όλα αυτά ενώ τα μικρά απροστάτευτα παιδιά τρώνε, παίζουν, ακόμα και κάνουν τις ανάγκες τους στο δρόμο.

Σαν να μην έφτανε η αδιαφορία των γυναικών απέναντι στα ανυπεράσπιστα παιδιά, όπως κατέγραψε η κρυφή κάμερα των δημοσιογράφων, μετά τη λήξη της βάρδιάς τους αγοράζουν φαγητό, απολαμβάνουν το παγωτό τους, περιεργάζονται ρούχα σε πάγκους και συναντιούνται όλες μαζί σε κεντρικό σταθμό του μετρό όπου καταλήγουν στο ίδιο κτίριο στο Μπρούκλιν.

Παρά τις προσπάθειες των δημοσιογράφων να αποσπάσουν μία δήλωση από τις γυναίκες, εκείνες αντέδρασαν έντονα, ακόμα και βίαια σε ορισμένες περιπτώσεις με μία εξ αυτών να πετά με μανία στο έδαφος το κινητό τηλέφωνο του ρεπόρτερ, ενώ άλλες χυδαιολόγησαν δείχνοντας τα οπίσθιά τους και το μεσαίο δάχτυλό τους στην κάμερα. Την ίδια ώρα, μία γυναίκα κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επιρρίπτοντάς του ευθύνες γιατί δε μπορεί να πάρει άδεια παραμονής για να εργαστεί!



Από την άλλη, η ομάδα της εκπομπής προσέγγισε και όσους συγκινημένοι μπροστά στα αθώα παιδιά έδωσαν χρήματα στις γυναίκες.
«Ήταν με ένα παιδί. Πεινούσε», δήλωσε μία γυναίκα στην τηλεοπτική κάμερα. Όταν, όμως, η δημοσιογράφος της εξήγησε πως αυτές οι μητέρες χρησιμοποιούν τα παιδιά τους προς όφελός τους και ανήκουν σε δίκτυο, εκείνη απάντησε πως δεν πρόκειται να δώσει ξανά χρήματα.
Όλα αυτά, ενώ οργανώσεις προσφέρουν κατάλυμα σε άστεγους και εργασιακές ευκαιρίες σε ανθρώπους και δη μητέρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ο Τζορτζ ΜακΝτόναλντ, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης The Doe Fund, δήλωσε πως επανειλημμένως οι γυναίκες αυτές έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια καθώς, όπως επισήμανε «ενδιαφέρονται μόνο για μετρητά». Ο ΜακΝτόναλντ τόνισε, μάλιστα, πως πρόκειται για «απάτη», για πραγματική «επιχείρηση».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης