Ιράκ: Νεκρός ή τραυματίας ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους;

Ιράκ: Νεκρός ή τραυματίας ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους;

H Oυάσιγκτον δεν είναι σε θέση σήμερα να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους να βρισκόταν μεταξύ των επικεφαλής των τζιχαντιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιδρομών τους οποίους εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός στο βόρειο Ιράκ

Ιράκ: Νεκρός ή τραυματίας ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους;
Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την τύχη του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους καθώς την ώρα που αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν είχε τραυματιστεί, ή ακόμα και σκοτωθεί, η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (Centcom) επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» εάν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους βρισκόταν στο σημείο που έπληξαν οι βομβαρδισμοί

H Oυάσιγκτον δεν είναι σε θέση σήμερα να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους να βρισκόταν μεταξύ των επικεφαλής των τζιχαντιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιδρομών τους οποίους εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός στο βόρειο Ιράκ.


Σύμφωνα με τη Centcom «αεροσκάφη του συνασπισμού διεξήγαγαν (την Παρασκευή το βράδυ) μία σειρά αεροπορικών πληγμάτων στο Ιράκ στοχοθετώντας μία περιοχή όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, είχαν συγκεντρωθεί οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Μοσούλη». 
Κλείσιμο

Στις επιδρομές αυτές «καταστράφηκε μία αυτοκινητοπομπή 10 θωρακισμένων οχημάτων του Ισλαμικού Κράτους».

Εν τω μεταξύ οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Μπάιτζι στο βόρειο Ιράκ σε μια απόπειρα να σπάσουν την πολιορκία του Ισλαμικού Κράτους γύρω από το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας που βρίσκεται κοντά, δήλωσαν ένας συνταγματάρχης του στρατού και ένας αυτόπτης μάρτυρας. 

Τα ιρακινά στρατεύματα μπήκαν από τα νότια και δυτικά της πόλης και κατέλαβαν τη συνοικία αλ Τάμιμ και το κέντρο της πόλης σύμφωνα με το συνταγματάρχη. 

Ο κάτοικος της πόλης Σουλτάν αλ Τζανάμπι είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο Reuters ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους μαίνονται έπειτα από την προέλαση του στρατού του Ιράκ. 

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν ελικόπτερα προκειμένου να επιτεθούν εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούν το διυλιστήριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης