Με δύο χρόνια φυλακή απειλεί η Βρετανία τα «τρολ» του Ίντερνετ

Με δύο χρόνια φυλακή απειλεί η Βρετανία τα «τρολ» του Ίντερνετ

Και αυστηρότερα μέτρα για περιπτώσεις bullying στο Διαδίκτυο

Με δύο χρόνια φυλακή απειλεί η Βρετανία τα «τρολ» του Ίντερνετ
Όσοι βρίσκονται ένοχοι για ιντερνετικό τρολλάρισμα στην Βρετανία, πλέον θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια, εάν περάσει η κυβερνητική πρόταση. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Κρις Γκρέιλινγκ δήλωσε στην Daily Mail: «Είναι ένας νόμος για να καταπολεμήσουμε την σκληρότητα στο διαδίκτυο και να πάρουμε σαφή θέση κατά όσων επιδικνύουν ιντερνετική μαγκιά». 

Η συζήτηση για τα τρολς του διαδικτύου έχει ανάψει στη Βρετανία, καθώς την επικαιρότητα απασχόλησαν τελευταία πολλές περιπτώσεις. Μεταξύ αυτών και το ιντερνετικό bullying απο αντιμετώπισαν οι γονείς της μικρής Μαντλίν, του κοριτσιού που εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της στην Πορτογαλία. 

Κλείσιμο
«Τα τρολ αυτά του διαδικτύου είναι απλώς δειλοί που δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή. Κανένας δεν θα έκανε κάτι τέτοιο αν ήταν "πρόσωπο με πρόσωπο", άρα δεν υπάρχει χώρος γι' αυτό ούτε στα κοινωνικά δίκτυα» λέει ο Γκρέιλινγκ. 

Πάντως, οι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου εγείρουν ενστάσεις ως προς την αυστηροποίηση της ποινής, καθώς θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να ποινικοποιηθεί κάθε ιντερνετική συνομιλία που κάποιοι κρίνουν «προβληματική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης