Σε μια προσπάθεια να δώσουν και πάλι ζωή στο εγκαταλελειμμένο χωριό Γκάντζι στη Σικελία, οι κάτοικοί του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια μοναδική προσφορά, διαθέτοντας σπίτια προς πώληση για ένα μόλις ευρώ.
Το τοπικό συμβούλιο της περιοχής αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί 20 περίπου κατοικίες, ωστόσο, οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις εργασίες αναπαλαίωσης των κατοικιών.
Κλείσιμο
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να δώσουν 5.000 ευρώ στο δημοτικό συμβούλιο ως εγγύηση ότι θα ανακαινίσουν τα σπίτια και μόλις τα επιδιορθώσουν θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.
Οι εργασίες της ανακαίνισης, το κόστος των οποίων αγγίζει τα 35 χιλιάδες ευρώ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός πέντε ετών, στο τέλος των οποίων τα σπίτια θα επιτηρούνται από τις αρχές για να βεβαιώνεται πως μπορεί να κατοικηθούν σύμφωνα με τους νόμους της γείτονος χώρας.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ήδη δύο από τα σπίτια αγοράστηκαν από έναν Ιταλό επιχειρηματία και τη Ρωσίδα σύζυγό του που ζουν στο Άμπου Ντάμπι.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη