Λονδίνο: Τις κρατούσε ομήρους για τριάντα χρόνια

Λονδίνο: Τις κρατούσε ομήρους για τριάντα χρόνια

Διαβάστε τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις τρεις γυναίκες που κρατούνταν σε σπίτι του Λονδίνου – Οι τοπικές αρχές τις διέσωσαν

Λονδίνο: Τις κρατούσε ομήρους για τριάντα χρόνια

Μία νέα υπόθεση ομηρίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά τη συγκλονιστική ιστορία τριών γυναικών που κρατούσε φυλακισμένες σε σπίτι στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ ο Άριελ Κάστρο.

Κλείσιμο

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το BBC τρεις γυναίκες κρατούνταν φυλακισμένες «σε συνθήκες σκλαβιάς» επί τριάντα χρόνια σε σπίτι του νότιου Λονδίνου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας ηλικίας 67 ετών, έπειτα από έρευνα της μητροπολιτικής αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, το θύμα φέρεται να αποκάλυψε σε στέλεχος της οργάνωσης Freedom Charity, που ασχολείται με την πρόληψη των αναγκαστικών γάμων, ότι το ζεύγος την κρατούσε παρά τη θέλησή της στο σπίτι επί τριάντα χρόνια.

Όπως αναφέρει η βρετανική iTv, τα θύματα είναι τρία και πρόκειται για «μια 69χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Μαλαισία, μία 57χρονης από την Ιρλανδία και μία 30χρονη Βρετανίδα, οι οποίες όλες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία».Ο διευθυντής της μονάδας παράνομης διακίνησης ανθρώπων της μητροπολιτικής αστυνομίας, Κέβιν Χάιλαντ, δήλωσε: «Επικροτούμε τις προσπάθειες της Freedom Charity και εργαζόμαστε για να υποστηρίξουμε τα θύματα που κρατούνταν όμηροι επί τριάντα χρόνια».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η έρευνα για την επιχείρηση διάσωσής τους ήταν εκτεταμένη, ενώ τόνισε πως εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση.

Ο Χάιλαντ διευκρίνισε πως ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που αναφερόταν στη δράση της οργάνωσης Freedom Charity προέτρεψε το ένα από τα τρία θύματα να καλέσουν σε βοήθεια, που οδήγησε στη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τηλεφώνημα στην οργάνωση έκανε η γυναίκα τον περασμένο Οκτώβριο, όπου μίλησε για τις συνθήκες κράτησής της.

Και οι τρεις γυναίκες υπέστησαν ψυχική και σωματική κακοποίηση, χωρίς ωστόσο να εμφανίζουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, όπως ανέφερε η ιδρύτρια της οργάνωσης, Ανίτα Πρεμ.

Τα τρία θύματα, όπως εξήγησε η επικεφαλής της Freedom Charity, ήταν τρομοκρατημένα από την παρουσία του ζεύγους.

Ωστόσο, οι γυναίκες είχαν δικά τους δωμάτια, αλλά «ήταν εξαιρετικά περιορισμένες σε οτιδήποτε έκαναν», δήλωσε η Πρεμ, γεγονός που κάνει την υπόθεση αυτή να ξεχωρίζει από την κατάσταση ομηρίας, στην οποία ζούσαν τρεις νεαρές γυναίκες στο υπόγειο σπιτιού του Αμερικανού Άριελ Κάστρο.

Τα βρετανικά δημοσιεύματα, μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα «συνηθισμένο σπίτι σε έναν συνηθισμένο δρόμο», ενώ οι γείτονες δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα περίεργο.  

Η Πρεμ, μιλώντας στο Sky News έδωσε λεπτομέρειες για την επιχείρηση διάσωσης των θυμάτων.

«Ξεκινήσαμε να συνομιλούμε μαζί τους όποτε μπορούσαν. Έπρεπε να προγραμματιστεί. Μας είχαν ενημερώσει για τις ώρες που είχαν τη δυνατότητα να μας μιλήσουν», είπε η ιδρύτρια της οργάνωσης.

«Είχαμε κανονίσει να βγουν από την ιδιοκτησία και η αστυνομία τις περίμενε. Οι γυναίκες ένιωθαν ότι βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι οι γείτονες γνώριζαν», εξήγησε.

Όπως τόνισε, χρειάστηκε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των γυναικών και συμπλήρωσε πως θα περάσει ακόμα περισσότερος χρόνος μέχρι τα θύματα να επιστρέψουν σε μία φυσιολογική ζωή.

Την ίδια ώρα, ο Κέβιν Χάιλαντ της βρετανικής αστυνομίας δήλωσε: «Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι με κάτι ανάλογο».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης