Ανοιχτός για συζήτηση με Ρωσία και Συρία ο Ομπάμα

Ανοιχτός για συζήτηση με Ρωσία και Συρία ο Ομπάμα

«Η πρόταση τα χημικά όπλα της Συρίας να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ανοιχτός για συζήτηση με Ρωσία και Συρία ο Ομπάμα

Την άποψη ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο συζήτησης με τη Ρωσία και τη Συρία για πιθανή παράδοση του συριακού χημικού οπλοστασίου, εξέφρασε μέσα από τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Αμερκανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Η πρόταση της Ρωσίας για τη Συρία είναι «δυνητικά θετική», αλλά «πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «η πρόταση τα χημικά όπλα της Συρίας να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα».

«Στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι δε θα ξαναχρησιμοποιηθούν χημικά όπλα στη Συρία», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος και υπογράμμισε πως «αν ο Άσαντ εγκαταλείψει τα χημικά όπλα, τότε ένα  ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία θα τεθεί απολύτως σε αναμονή».

Όσον αφορά στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Γερουσία -η οποία λόγω των εξελίξεων αναβλήθηκε-  ο Ομπάμα σχολίασε πως «δε μπορώ να πω ότι είμαι βέβαιος»  για το αποτέλεσμα της. 

Κλείσιμο
«Δεν έχω αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσω στρατιωτική βία στη Συρία αν το Κογκρέσο ψηφίσει "όχι"», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου PBS, ο Ομπάμα αποκάλυψε πως την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, την πιθανότητα ανεύρεσης μιας πιθανής διπλωματικής λύσης σχετικά με το θέμα της Συρίας.

 «Συνομιλήσαμε σχετικά με το θέμα. Και αυτό αποτελεί τη συνέχεια των συνομιλιών που έχω με τον πρόεδρο Πούτιν εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, ο Ομπάμα έδωσε έξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο να του παραχωρήσει το δικαίωμα για στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία εις απάντηση των καταγγελιών για τις επιθέσεις με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.400 άτομα.

 Δείτε βίντεο:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης