Η συγκλονιστική ιστορία μιας 17χρονης Αλμπίνο

Η συγκλονιστική ιστορία μιας 17χρονης Αλμπίνο

Ο πατέρας μου ήθελε να με σφάξει και να πουλήσει τα μέλη του σώματός μου έναντι χρημάτων -
Οι Αλμπίνιοι πάσχουν από έλλειψη μελανίνης- Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το καταφύγιο των Αλμπίνων όπως τις κατέγραψε η Jacquelyn Martin

"Σνομπάρουν" τώρα και τον South Stream οι Βούλγαροι
 Η συγκλονιστική ιστορία μιας 17χρονης Αλμπίνο
Η Angel είναι 17 ετών, όταν γεννήθηκε ο πατέρας της την αποκάλεσε «δώρο Θεού». Αλλά η χαρά που αισθανόταν δεν ήταν η ίδια που έχει ένας πατέρας όταν βλέπει τη νεογέννητη κόρη του, καθώς  το μόνο που ήθελε ήταν να τη σφάξει και να πουλήσει τα μέρη του σώματός της έναντι εκατοντάδων δολαρίων, ποσό που για μια οικογένεια στην Τανζανία αποτελεί σωτηρία.

Ο λόγος που ο πατέρας της την ήθελε νεκρή είναι γιατί η Angel πάσχει από αλμπινισμό έχει δηλαδή γεννηθεί από μαύρους γονείς, αλλά το χρώμα της είναι λευκό καθώς ο οργανισμός της δεν παράγει μελανίνη.

Κλείσιμο


Η μητέρα της Angel για αρκετά χρόνια κατάφερε να την προστατεύσει, αλλά όταν έγινε 13 ετών, ο πατέρας της μαζί με πλήθος κόσμου, της επιτέθηκαν για να της κόψουν τα χέρια και τα πόδια. Από την επίθεση σκοτώθηκε η γιαγιά της Angel η οποία όμως της έδωσε και το εισιτήριο για τη  σωτηρία της. Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία της Angel, όπως την εξιστόρησε η ίδια στη φωτορεπόρτερ του Associated Press Jacquelyn Martin η οποία βρέθηκε στο καταφύγιο των αλμπίνων σε μια περιοχή της Τανζανίας.
 
Το καταφύγιο «Kabanaga Protectorate Centre» που βρίσκεται στην πόλη  Kabanaga βορειοδυτικά της Τανζανίας, αποτελεί το σπίτι για 70 περίπου αλμπίνους, οι οποίοι είναι γνωστοί και ως «φυλή των φαντασμάτων» ή «οι αόρατοι». Όπως αναφέρει η  Jacquelyn Martin οι αλμπίνοι της Ταζμανίας έχουν υποστεί απίστευτα βασανιστήρια, καθώς οι κάτοικοι της Τανζανίας θεωρούν ότι τα μέρη του σώματός τους, φέρνουν ευτυχία, και αποτελούν γιατροσόφι για όλων των ειδών τις αρρώστιες.



«Πριν από λίγες ημέρες μια μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχασε το χέρι της, όταν μια ομάδα ανδρών της επιτέθηκε και της έκοψε το χέρι με μια μανσέτα, ενώ πριν από ένα μήνα ένα παιδάκι, βρέθηκε νεκρό στην περιοχή Ταμπόρα της Τανζανίας, αφού του έκοψαν και τα δύο του τα χέρια» αναφέρει η δημοσιογράφος.

Υπάρχει μια αγορά κοντά στο καταφύγιο, στην οποία πηγαίνουμε ανά ομάδες για να αγοράσουμε τρόφιμα. Ακόμα και όταν πάμε να πληρώσουμε, οι ταμίες δεν γυρίζουν να μας κοιτάξουν στα μάτια» καταλήγει η 17χρονη Angel







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης