Πάπας Φραγκίσκος: «Η Εκκλησία βασίζεται στο μαρτύριο και όχι στην εξουσία»

Πάπας Φραγκίσκος: «Η Εκκλησία βασίζεται στο μαρτύριο και όχι στην εξουσία»

Σύστησε ειδική επιτροπή καρδιναλίων για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις πραγματικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Θρησκευτικών Έργων (IOR)

Πάπας Φραγκίσκος: «Η Εκκλησία βασίζεται στο μαρτύριο και όχι στην εξουσία»
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της «Τράπεζας του Θεού», το Ινστιτούτο Ior, ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στους πιστούς του κατά το κυριακάτικο Angelus αναφέρθηκε στην πραγματική βάση της Εκκλησίας.

«Η Εκκλησία της Ρώμης έγινε αμέσως, αυθόρμητα, το σημείο αναφοράς για όλες τις Εκκλησίες ανά τον κόσμο, όχι για την εξουσία, αλλά για τη δύναμη του μαρτυρίου, αυτό του Χριστού», είπε.

Ο νέος Ποντίφικας που από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντά του εφιστά την προσοχή στους εκπροσώπους της Εκκλησίας να είναι ταπεινοί και να απαλλαγούν από την πολυτέλεια, τόνισε πως η αγάπη στον Χριστό οδηγεί την πίστη και αυτή κατά συνέπεια κινητοποιεί την Εκκλησία.

Δε φαίνεται να συμμερίζονται την άποψή του, ωστόσο, αρκετοί από τους κόλπους του Βατικανού, όπως ο επίσκοπος Νούντζιο Σκαράνο, ο οποίος μαζί με έναν πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού και έναν χρηματιστή κατηγορούνται για απάτη και διαφθορά, έπειτα από έρευνα που διενέργησε η αρμόδια οικονομική υπηρεσία της ιταλικής αστυνομίας.

Ο Σκαράνο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα περιουσιακά στοιχεία του Βατικανού, σκόπευε να μεταφέρει 20 εκατ. ευρώ από την αγία έδρα στην Ελβετία, αλλά εντοπίστηκε από τις αρχές με αποτέλεσμα να ανατραπούν τα σχέδιά του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης