Ταϊβάν: Εστιατόριο για ράμεν λανσάρει πιάτο με βασικό συστατικό ένα... γιγάντιο ισόποδο

Ταϊβάν: Εστιατόριο για ράμεν λανσάρει πιάτο με βασικό συστατικό ένα... γιγάντιο ισόποδο

Δείτε φωτογραφίες του «ονειρεμένου συστατικού» του εστιατορίου  Ramen Boy που μοιάζει με... εφιάλτη

iso
Ένα γιγάντιο ισόποδο με 14 πόδια που ζει στον βυθό αποτελεί το βασικό συστατικό ενός καινούργιου πιάτου που παρουσίασε πρόσφατα ένα εστιατόριο για ράμεν στην Ταϊβάν.

Σε ανάρτηση που έκανε το εστιατόριο Ramen Boy πριν από μια εβδομάδα, το καρκινοειδές με την αλλόκοτη εμφάνιση χαρακτηρίζεται ως «ονειρεμένο συστατικό», ενώ η γεύση του περιγράφεται ως κάτι ανάμεσα σε... αστακό και καβούρι στον ατμό. Ειδική αναφορά γίνεται και στους «κίτρινους αδένες» του ισόποδου, που επίσης προσθέτουν μια ιδιαίτερη νότα στο πιάτο.


😍夢幻食材!「大王具足蟲」濃厚魚介雞白湯拉麵!   終於拿到這個夢寐以求的夢幻食材啦!「大王具足蟲」在大多數情況下表現為肉食性動物,主要食用如鯨魚、魷魚等海洋動物之腐食。其生活在冰冷的深海,棲息於170公尺至2140公尺深、昏暗無光、攝氏4...

Posted by 拉麵公子 on Sunday, May 21, 2023


Το πιάτο ράμεν «King-Legged Worm» (που πήρε το όνομά του από το παράξενο πλάσμα) περιέχει ζωμό κότας, καλαμάρι και νιφάδες παλαμίδας και κοστιζει περίπου 48 δολάρια.

Οι τολμηροί που θα το παραγγείλουν θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν το κέλυφος και τις κεραίες του ισόποδου, που τοποθετούνται στο επάνω μέρος του μπολ με το ράμεν, ως... διακόσμηση.

Σύμφωνα με το Insider, ο Bathynomus giganteus - όπως ονομάζεται επισήμως το συγκεκριμένο θαλάσσιο καρκινοειδές - ζει στον Ατλαντικό, σε βάθος τουλάχιστον 167 μέτρων, που μπορεί να φτάσει και τα 2 χλμ.

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η αλιεία τους, τα γιγαντιαία ισόποδα απαντούν μερικές φορές στην ιαπωνική κουζίνα, ενώ μια εταιρεία της Ιαπωνίας παράγει ήδη εδώ και πολλά χρόνια κράκερ από τα καρκινοειδή του βυθού.

Παρότι κάποιοι λάτρεις των περίεργων γεύσεων και των πειραματισμών στη κουζίνα θα σπεύσουν σίγουρα να απολαύσουν το πιάτο στην Ταϊβάν, αρκετοί followers του εστιατορίου εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους.

Κλείσιμο
«Έχω ακούσει ότι έχει πολύ γλυκιά γεύση, αλλά να μου λείπει», αναφέρει ένα από τα κορυφαία σχόλια. «Δείχνει πολύ τρομακτικό» προσθέτει ένας άλλος σχολιαστής, εκφράζοντας πιθανώς τη σκέψη πολλών που βλέπουν αυτό το «ονειρεμένο συστατικό» ως... ξεκάθαρο εφιάλτη.




Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία με 21χρονη νεκρή σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο

Μερβέ Ντιζντάρ: Ποια είναι η Τουρκάλα σταρ που χάλασε το πάρτι του Ερντογάν με το πρώτο βραβείο στις Κάννες

Ως νέος «Μωάμεθ ο Πορθητής» ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία μετά την επανεκλογή του  

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης