Βόρεια Κορέα: Στρατιώτες σπάνε τούβλα και ξαπλώνουν σε σπασμένα γυαλιά μπροστά στον Κιμ

Βόρεια Κορέα: Στρατιώτες σπάνε τούβλα και ξαπλώνουν σε σπασμένα γυαλιά μπροστά στον Κιμ

Με κοστούμι που «έπλεε» πάνω του και... σανδάλι με κάλτσα οι τελευταίες εμφανίσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη - Ποιος ήταν ο «Κάπτεν ΛΔτΚ» που έκλεψε την παράσταση σε στρατιωτική έκθεση;

koreates_stratiwtes_kim_art
Τη σωματική τους δύναμη και την ικανότητα να σπάνε διάφορα αντικείμενα με τα γυμνά τους χέρια απέδειξαν σκληραγωγημένοι Βορειοκορεάτες στρατιώτες σε επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα ενώπιον του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο βίντεο που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση στη Βόρεια Κορέα, και αναμετέδωσαν διάφορα διεθνή ΜΜΕ, εμφανίζονται πλάνα από τις στρατιωτικές επιδείξεις άμυνας τις οποίες παρακολούθησε η πολιτική και στρατιωτή ηγεσία της χώρας.



Εκτός από την καταστροφή τούβλων και πλακιδίων, οι στρατιώτες εμφανίζονται να ξαπλώνουν πάνω σε θραύσματα γυάλινων μπουκαλιών και σιδερένια καρφιά. Σε άλλα πλάνα, σύντροφοί τους σπάνε τσιμεντόλιθους πάνω στο σώμα τους με βαριοπούλα!

Το «φινάλε» είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με άνδρες να λυγίζουν σιδερόβεργες με τον λαιμό τους και να σπάνε αλυσίδες.

Κλείσιμο
Τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας εξήγησαν ότι ο σκοπός της επίδειξης δύναμης ήταν να μάθουν οι εχθροί της χώρας πως οι στρατιώτες της «προστατεύουν την ειρήνη με σιδερένιες γροθιές».

Εμφανίσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν με ρούχα που «πλέουν» πάνω του και... σανδάλι με κάλτσα

Την προσοχή του διεθνούς Τύπου τράβηξαν οι πρόσφατες εμφανίσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν σε εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος στην Πιονγιάνγκ. Αρκετά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το Reuters, επισήμαναν την αντισυμβατική στιλιστική επιλογή του... σανδαλιού με κάλτσα που έκανε ο 37χρονος την περασμένη Κυριακή, όταν εκφώνησε την καθιερωμένη ομιλία του στη Λαϊκή Συνέλευση.

Αρκετά συζητήθηκε όμως και η εμφάνιση του Βορειοκορεάτη ηγέτη σε έκθεση αφιερωμένη στην άμυνα την Δευτέρα, αφού το κουστούμι του έδειχνε να «πλέει» πάνω στο εμφανώς αδυνατισμένο σώμα του.




Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι χτίζει έναν «αήττητο στρατό» που θα μπορεί να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα ενάντια στις ΗΠΑ, και πόζαρε με δεκάδες στρατιώτες. Ανάμεσά τους ήταν και μία... ιδιαίτερη παρουσία που «έκλεψε» την παράσταση και προκάλεσε πολλά σχόλια στα social media. Πρόκειται για έναν άνδρα με εφαρμοστή γυαλιστερή μπλε στολή και καπέλο, που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ανάμεσα στους στρατιωτικούς με τις μουντές πράσινες στολές που πόζαραν με τον Κιμ.


Η παράξενη στολή του μυστηριώδους άνδρα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media, με κάποιους χρήστες να του δίνουν παρατσούκλια όπως «Κάπτεν ΛΔτΚ» και «Ρόκετ Μαν» (όπως είχε αποκαλέσει ο Τραμπ τον Κιμ Γιονγκ Ουν). Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του, ένας ειδικός του Middlebury Institute of International Studies στο Μόντερεϊ, ονόματι Τζέφρι Λούις, έγραψε σε ένα τουίτ ότι «μοιάζει με αλεξιπτωτιστή».

kim_jong_ex_1
kim_jong_ex_2


Με πληροφορίες από BBC, New York Post, Reuters

Δείτε βίντεο: Βόρεια Κορέα: Στρατιώτες σπάνε τούβλα και ξαπλώνουν σε σπασμένα γυαλιά μπροστά στον Κιμ
Βόρεια Κορέα: Στρατιώτες σπάνε τούβλα και ξαπλώνουν σε σπασμένα γυαλιά μπροστά στον Κιμ


Ειδήσεις σήμερα

Άγριο bullying σε Γυμνάσιο στην Ξάνθη: Αγωγή γονέων σε διευθύντρια γιατί «αγνόησε βασανιστήρια στην κόρη τους»

Η πανδημία «απογείωσε» την αξιοπιστία των γιατρών, δείχνει δημοσκόπηση σε 28 χώρες - Στον πάτο οι πολιτικοί

Ανησυχία για τη γρίπη: Συνταγογραφήθηκαν ήδη πάνω από 570.000 αντιγριπικά εμβόλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης