Τη βούλησή τους για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στον τουριστικό τομέα, εξέφρασαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με την υπουργό Εμπορίου και Τουρισμού της Κένυας Φίλις Κάντι, κατά τη χθεσινή ( Πέμπτη) συνάντηση τους στο υπουργείο Τουρισμού. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος.
Στη συνάντηση, που έγινε σε φιλικό κλίμα, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας για ιδιαίτερες μορφές τουρισμού, όπως είναι ο συνεδριακός τουρισμός και η κρουαζιέρα.
Η κ. Κάντι ζήτησε επίσης την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο αίτημα αυτό, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.