Hyperloop: Μάθε για το τρένο του μέλλοντος μέσα από ένα επίσημο video

Hyperloop: Μάθε για το τρένο του μέλλοντος μέσα από ένα επίσημο video

Oι γραμμές του Hyperloop είναι χτισμένες είτε επάνω σε κολώνες, είτε σε υπόγειες σήραγγες, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζονται οι κίνδυνοι σύγκρουσης και ταυτόχρονα καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο σε σύγκριση με τις ράγες των παραδοσιακών τραίνων ή τους αυτοκινητόδρομους

Hyperloop: Μάθε για το τρένο του μέλλοντος μέσα από ένα επίσημο video
Το Hyperloop αποτελεί το τραίνο του όχι και τόσο μακρινού (πλέον) μέλλοντος, αλλά είναι λογικό αρκετοί να μην έχουν κατανοήσει το πώς ακριβώς θα λειτουργεί το σύστημα και ποιος είναι ο απώτερος στόχος της εταιρείας. Οι καλύτερες διευκρινήσεις και εξηγήσεις μας έρχονται απευθείας από την Hyperloop One μέσα από ένα επίσημο video και μια περιγραφή:

Το Hyperloop χρησιμοποιεί έναν γραμμικό ηλεκτροκινητήρα για να επιταχύνει και να επιβραδύνει το ειδικό βαγόνι που αιωρείται ηλεκτρομαγνητικά μέσα σε μια σήραγγα πολύ χαμηλής πίεσης. Το όχημα αυτό θα “γλυστρά” αθόρυβα με ταχύτητες έως 1080km/h χωρίς αναταράξεις. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι πλήρως αυτόνομο, ήσυχο και άμεσο στη μεταφορά από προορισμό σε προορισμό. Επιπλέον, οι γραμμές του Hyperloop είναι χτισμένες είτε επάνω σε κολώνες, είτε σε υπόγειες σήραγγες, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζονται οι κίνδυνοι σύγκρουσης και ταυτόχρονα καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο σε σύγκριση με τις ράγες των παραδοσιακών τραίνων ή τους αυτοκινητόδρομους.
Κλείσιμο



 Να σημειώσουμε ότι ο  Elon Musk έλαβε πριν από λίγες ημέρες έγκριση για κατασκευή Hyperloop από Νέα Υόρκη σε Ουάσινγκτον και μειώνει τον χρόνο μεταφοράς από τμια πόλη στην άλλη στα 29 λεπτά. Σήμερα το Acela Express της Amtrak χρειάζεται περίπου δυόμιση ώρες. Ακόμη, ο Musk ανέφερε ότι οι γραμμές θα είναι κατασκευασμένες παράλληλα και θα περιλαμβάνουν 12 στάσεις σε κάθε πόλη.

Σειρά, ελπίζει, ότι θα πάρουν οι γραμμές Los Angeles – San Francisco και Dallas – Houston – San Antonio – Austin στο Texas. Για την ώρα, θα περιμένει την επίσημη γραπτή έγκριση για να ξεκινήσει την κατασκευή του Hyperloop, κάτι που έμοιαζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας όταν το παρουσίαζε πριν από 5 χρόνια…

Πηγή: techgear.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης