Στις 9 Οκτωβρίου η άφιξη των νέων iPhone στα ελληνικά καταστήματα

Στις 9 Οκτωβρίου η άφιξη των νέων iPhone στα ελληνικά καταστήματα

Περισσότερες από 13 εκατομμύρια συσκευές διατέθηκαν μόλις μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες από την κυκλοφορία τους στις ΗΠΑ και άλλες αγορές

Στις 9 Οκτωβρίου η άφιξη των νέων iPhone στα ελληνικά καταστήματα
Μετά από το πρώτο κύμα και τη φρενίτιδα για τα νέα iPhone, 6s και 6s Plus, όπου κυκλοφόρησαν, οι best seller συσκευές της Apple θα βρίσκονται από τις 9 Οκτωβρίου επισήμως και στα ελληνικά καταστήματα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα νέα iPhone θα είναι διαθέσιμα από τα καταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind), το δίκτυο μεταπωλητών της iSquare (επίσημου διανομέα των προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο) και τις αλυσίδες με ηλεκτρονικά είδη. Οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά εκτιμάται ότι το iPhone 6s (με οθόνη 4,7 ιντσών) θα ξεκινά λίγο κάτω από τα 800 ευρώ και το iPhone 6s Plus (των 5,5 ιντσών) θα κινείται στα 900 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Apple, μόλις στις πρώτες τρεις ημέρες από τη διάθεσή τους σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Πουέρτο Ρίκο, Σιγκαπούρη και Βρετανία, πουλήθηκαν περισσότερες από 13 εκατομμύρια συσκευές. Οι πωλήσεις αυτές αποτελούν νέο ρεκόρ για την Apple και φυσικά ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ενθουσιασμένος.
Κλείσιμο

Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στο δεύτερο κύμα αυτών (συνολικά 40) που θα υποδεχτούν τα νέα iPhone την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Έτσι, θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, συγκριτικά με την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους στις ΗΠΑ.

Τα iPhone 6s και 6s Plus μεταξύ άλλων βελτιώσεων ενσωματώνουν το 3D Touch, την πρωτοποριακή τεχνολογία ανταπόκρισης της οθόνης σε διαφορετικά επίπεδα πίεσης. Θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερα χρώματα: χρυσό, γραφίτης, ασημί και ροζ χρυσό. Η Apple υποστηρίζει ότι το κέλυφος τους είναι κατασκευασμένο από βελτιωμένο, ανθεκτικό κράμα αλουμινίου, το ίδιο που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Όπως ανακοίνωσε η Cosmote, με αφορμή την επικείμενη άφιξή τους, τα νέα iPhone αναμένεται να ενδυναμώσουν τη διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των smartphones στην Ελλάδα. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 πάνω από το 60% των συσκευών που διέθεσε η Cosmte ήταν smartphones και περισσότερες από ένα εκατομμύριο τέτοιες συσκευές πουλήθηκαν στην ελληνική αγορά, μία αύξηση της τάξεως του 40% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης