Σάκης Τανιμανίδης-Γιώργος Μαυρίδης:Τα άτακτα αγόρια του «World party»

Σάκης Τανιμανίδης-Γιώργος Μαυρίδης:Τα άτακτα αγόρια του «World party»

Φίλοι, συμπαρουσιαστές, συνταξιδιώτες και εθισμένοι στην περιπέτεια, το σαλονικιώτικο δίδυμο του τηλεοπτικού «World Party» έχει κάνει βαρκάδα δίπλα σε κροκόδειλους, έχει κινδυνέψει να σφαγιαστεί σε φαβέλες, έχει κοιμηθεί στο τσιμέντο δίπλα σε σκορπιούς και κατσαρίδες, έχει βουτήξει στην «πισίνα του διαβόλου». Οι δύο «τρελοί» εξερευνητές έχουν ήδη ταξιδέψει σε 40 χώρες και επιβίωσαν σε κάθε συνθήκη. Μέχρι τις 206 που έχουν θέσει ως στόχο έχουν ακόμα πολλά να δουν τα μάτια τους - και τα δικά μας

Σάκης Τανιμανίδης-Γιώργος Μαυρίδης:Τα άτακτα αγόρια του «World party»
Ταξιδεύουν σε απίθανους προορισμούς, κάνουν extreme sports, σπάνε πλάκα μεταξύ τους και υιοθετούν τον αυθεντικό τρόπο ζωής των ντόπιων ζώντας σε καλύβες μαζί με τους Ζουλού και ξαπλώνοντας γύρω από βόες και επικίνδυνες αράχνες. Τα ταξίδια ήταν η μεγάλη τους αγάπη, ένα χόμπι που κατάφεραν να κάνουν τηλεοπτική εκπομπή στον ALPHA. Οι δύο κολλητοί φίλοι από τη Θεσσαλονίκη δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν να ταξιδεύουν - φτάνει να καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από τα ζώα της ζούγκλας και από τους ανθρώπους της ζούγκλας των πόλεων. 



Κλείσιμο
- Πώς ξεκίνησε η ιδέα της εκπομπής «World Party»;
 Σάκης Τανιμανίδης: Παλιά παρουσίαζα μια χαβαλεδιάρικη street εκπομπή στο TV 100 και κάποιες φορές έπαιρνα μαζί και τον Γιώργο - κάναμε φοβερό δίδυμο. Οταν έφυγα από το κανάλι συναντηθήκαμε και του πρότεινα να κάνουμε μια παρόμοια εκπομπή, αλλά με γήπεδο όλο τον πλανήτη. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η τρελή ιδέα. 
Γιώργος Μαυρίδης: Το 2007 κάναμε έναν πιλότο στο Μπαλί και το 2008 τον δώσαμε στα κανάλια, αλλά φάγαμε άκυρο από όλους. To παλέψαμε για κάνα τρίμηνο, αλλά όχι πολύ μαχητικά. Δεν πίστευαν σε νέα πρόσωπα και ήταν πολύ δύσκολο για μας.
Σ.Τ.: Κάποια στιγμή απογοητευτήκαμε. Είναι δύσκολο να χτυπάς την πόρτα των καναλιών για να τους πεις: «Ξέρετε, θέλω να ταξιδεύω με τον κολλητό μου σε όλο τον κόσμο, να κάνουμε χαβαλέ και εσείς να μας πληρώνετε». Τα μεγάλα κεφάλια των καναλιών δεν παίρνουν εύκολα ρίσκο, ειδικά στην εποχή μας. Πάνε με δοκιμασμένες συνταγές, γι’ αυτό έχουμε καταλήξει σε 18 εκπομπές μαγειρικής και 32 κουτσομπολίστικες. 



- Και τι έγινε μετά;
Σ.Τ.: Το 2009 πήγα να κάνω το MBA μου στην Αμερική και το αφήσαμε. Οταν γύρισα το 2011, με άλλη οπτική και με πιο ολοκληρωμένη επαγγελματική πρόταση, πήγαμε στην ΕΡΤ3. Τους έκανε κλικ η ιδέα μας και ξεκίνησε η εκπομπή το 2013. 

- Αλήθεια, δεν είναι πολύ ακριβή παραγωγή;
Γ.Μ.: Η παραγωγή φαίνεται ακριβή, αλλά δεν είναι. Είναι πολύ πιο φθηνή από ό,τι όλοι φαντάζονται γιατί είχαμε τη διάθεση και την δυνατότητα να χαμηλώσουμε το μπάτζετ. Εμείς δεν λειτουργούμε με τα δεδομένα άλλων παρουσιαστών. Δεν μπορείς να πάρεις έναν παρουσιαστή της ελληνικής τηλεόρασης και να τον βάλεις να μείνει στο μοναστήρι Ρισικές, όπου θα κοιμηθεί στα τσιμέντα, με κατσαρίδες και σκορπιούς. Ποιοι απ’ όσους ξέρετε θα το έκαναν αυτό; Να κοιμούνται στον Αμαζόνιο με κροταλίες, βόες, αράχνες ή να πάνε στους Ζουλού να συνομιλήσουν με τους ιθαγενείς και να κοιμηθούν στις καλύβες τους; Δυστυχώς δεν είναι δίωρη η εκπομπή για να δείτε ακριβώς τι ζούμε. Θα είχατε εκπλαγεί. Αφού λοιπόν δεν μένουμε σε πεντάστερα ξενοδοχεία, το ταξίδι γίνεται κατευθείαν low budget. Αν δεν ήμασταν τόσο φθηνοί, θα έπαιρναν δυο άσχετα με τον χώρο παιδιά; 
Σ.Τ.: Να συμπληρώσω επίσης ότι εμείς δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από την παραγωγή, ούτε αμειβόμαστε όπως κάποιοι με 100 χιλιάρικα. Είναι χαμηλή παραγωγή.




- Πριν από την εκπομπή είχατε ταξιδέψει πολύ; Γ.Μ.: Πάρα πολύ γιατί αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου, όπως και του Σάκη.
Σ.Τ.: Εχουμε ταξιδέψει πολύ. Μάλιστα τον κερδίζω δύο χώρες. Εχουμε ταξιδέψει σε περίπου 40 χώρες και οι δύο. Εδώ και χρόνια κάνουμε κόντρα. 
Γ.Μ.: Και ο στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε σε 206 χώρες

- Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας; Σ.Τ.: Η διαφορετικότητα. Οταν ξεκινήσαμε την εκπομπή συμφωνήσαμε να κάνουμε αυτό που εμείς πιστεύουμε καλύτερο, χωρίς να θέλουμε να αρέσει σε όλους. Μπορεί να μη λένε όλοι ότι είναι καλή, αλλά καταφέραμε να λένε ότι είναι διαφορετική. 

- Tι σημαίνει για σας «world party»;
  
Σ.Τ.: «World party» είναι μια χαρούμενη κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Oποιαδήποτε στιγμή σε κάνει να περνάς καλά, να ξεχνάς για λίγο τα προβλήματα. Να αφήνεσαι στην κατάσταση, είτε είναι πάρτι σε μπαρ, είτε βαρκάδα γύρω από κροκόδειλους στον Αμαζόνιο. 

- Ποιο ήταν το πιο επικίνδυνο ταξίδι σας;
Γ.Μ.: Πολλά, αλλά σε αυτό που τα ’κανα πάνω μου ήταν στους καταρράκτες του Βικτόρια Φοξ, στη Ζάμπια της Αφρικής. Υπάρχει μια φυσική πισίνα στο τέλος του καταρράκτη την οποία μάλιστα ονομάζουν «πισίνα του διαβόλου». Κάθισα στη άκρη του καταρράκτη, με το νερό να έχει τρελή πίεση και πήδηξα χωρίς να είμαι δεμένος από κάπου ώστε να προστατεύομαι. Οταν βούτηξα νομίζω ότι έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Και μετά έβλεπα τον Σάκη να πέφτει και έχασα άλλα δέκα. Δεν έχω φοβηθεί περισσότερο στη ζωή μου και, πίστεψέ με, έχω κάνει πολλά επικίνδυνα πράγματα. 
Σ.Τ.: Εχουμε κινδυνέψει πολλές φορές. Οπως όταν βρεθήκαμε σε γκέτο στη Νότια Αφρική. Κυκλοφορούσαμε εκεί και το μοναδικό σε λευκό που είδαμε ήταν οι λευκές γραμμές του δρόμου. Το όριο μεταξύ του «σε πιάνω» και του «σε σφάζω» είναι μια λεπτή γραμμή. Εύκολα έφευγες χωρίς συκώτι. Οπως ακόμα ήταν επικίνδυνα στην Αργεντινή, σε μια φαβέλα, απ’ όπου τρέχαμε για να φύγουμε, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα φύγουμε ποτέ από εκεί.

- Το καλύτερό σας ταξίδι;
Σ.Τ.: Ολα είναι πολύ ωραία. Αξέχαστο ήταν το ταξίδι στον Αμαζόνιο όπου μείναμε μία βδομάδα μέσα στη ζούγκλα. Οπουδήποτε και να πας στον κόσμο, βλέπεις διαφορετικούς πολιτισμούς. Αλλά ο Αμαζόνιος είναι διαφορετικός κόσμος. Το να ζεις στη ζούγκλα σε πρωτόγονες συνθήκες, χωρίς ρεύμα, κινητό, σε μια άγνωστη φύση είναι υπέροχο. Είδαμε κάτι εντελώς διαφορετικό και είχε πολύ φόβο, όπως έχει πάντα το άγνωστο. 
Γ.Μ.: Συμφωνώ με τον Σάκη και θα συμπληρώσω το road trip που κάναμε στην Αυστραλία. Διασχίσαμε 2.500 χιλιόμετρα, δηλαδή τη μισή Αυστραλία από τα νότια στα ανατολικά με ένα βαν. Ηταν απίστευτη εμπειρία. 



- Τι έχετε κερδίσει από τα ταξίδια;
Σ.Τ.: Με έχουν βελτιώσει ως άνθρωπο. Πλέον έχω τη δυνατότητα της σύγκρισης και να μην είμαι στον κόσμο μου. Δεν ζω σε μια φούσκα που με παραμυθιάζουν. Οταν γνωρίζεις τι γίνεται σε πολλά μέρη του κόσμου διαμορφώνεις άποψη. Κατάλαβα επίσης ότι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σε κάνει πραγματικά πλούσιο είναι τα ταξίδια. 
Γ.Μ.: Εξαρτάται από το πώς ταξιδεύεις επίσης. Εμείς συναναστρεφόμαστε με απλούς ανθρώπους που πολλές φορές δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν τίποτα δεδομένο. Αυτό μας δίνει το ανάλογο feedback. Αν ταξίδευα μένοντας σε πεντάστερα ξενοδοχεία, θα γινόμουν κακομαθημένος. 

- Μάθαμε ότι στο ταξίδι στη Νότιο Αφρική που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα είχατε μια ιδιαίτερη συνάντηση;
 Σ.Τ.: Ζήσαμε μια από τις ωραιότερες στιγμές όλων των ταξιδιών μας. Γνωρίσαμε από κοντά και κάναμε μια μίνι συνέντευξη με τον δικηγόρο του Μαντέλα, τον Γιώργο Μπίζο, που είναι Ελληνας. Τον άνθρωπο που απέτρεψε τη θανατική ποινή του. Οσα μας είπε ο Γιώργος Μπίζος λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Μαντέλα μάς συγκλόνισαν.
Γ.Μ.: Ολη η συνέντευξη είναι ένα μάθημα κατά του ρατσισμού. Μεγάλες προσωπικότητες... 

- Είστε φίλοι και μοιράζεστε τα πάντα. Για γυναίκα έχετε τσακωθεί ποτέ;
Γ.Μ.: Για γυναίκα, ποτέ. Τσακωνόμαστε για οτιδήποτε άλλο εκτός από γκόμενες.
Σ.Τ.: Είναι ανούσιο να τσακωθείς για μια γυναίκα ενώ υπάρχουν εκατομμύρια στον πλανήτη. Πάντως, μας αρέσουν οι ωραίες γυναίκες.

- Τώρα είστε σε σχέση;
Γ.Μ.: Αυτός έχει κοπέλα, εγώ όχι. 
Σ.Τ.: Οχι! Ο Γιώργος έχει κοπέλα κι εγώ είμαι ελεύθερος. (γέλια) Σιγά μη σου πούμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης