Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανo και φέτα

Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανo και φέτα

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Η μητέρα μου το έφτιαχνε όταν έπαιρνε λάχανα για το τουρσί του χειμώνα. 'Όμως εκτός από την Ευρυτανία, απ’ όπου προέρχεται αυτή η συνταγή, την έχω βρει και στα συνταγολόγια των Ποντίων...

Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανo και φέτα
από τη Γεωργία Κοφινά
1 ώρα και 10 λεπτά n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μερίδες
1 λάχανο μέτριο (περίπου 1½ κιλό), κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
5-6 κλωναράκια σέλινο χονδροκομμένο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό ή 250γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
Κλείσιμο
½ φλιτζάνι λάδι
1 πιπεριά μικρή, κόκκινη, πικάντικη
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey



Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε. Το αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε στο λάδι απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλινο, τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζετε το κρέας για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε την ντομάτα και την κόκκινη πιπεριά. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, χωρίς όμως να λιώσει.
Προσθέτετε το λάχανο και λίγο αλάτι ακόμη, αν χρειαστεί, και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το λάχανο.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και σκορπάτε από πάνω τριμμένη φέτα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης