Τόσκας για τους γερμανικούς ελέγχους: Βλέπουμε μια αντίληψη που πάει να σπάσει το κεκτημένο Σένγκεν

Τόσκας για τους γερμανικούς ελέγχους: Βλέπουμε μια αντίληψη που πάει να σπάσει το κεκτημένο Σένγκεν

«Η προσωρινή επαναφορά ελέγχων πρέπει να έχει την έννοια μέτρου έσχατης ανάγκης και όχι μονιμοποίησης», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τόσκας για τους γερμανικούς ελέγχους: Βλέπουμε μια αντίληψη που πάει να σπάσει το κεκτημένο Σένγκεν
Ανησυχία για κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν και «μονιμοποίησης» των αυστηρών ελέγχων που έχει ήδη επαναφέρει η Γερμανία εξέφρασε ο κ. Νίκος Τόσκας
μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής που συνεδρίασαν προκειμένου να διατυπώσουν γνώμης επί της πρότασης Κανονισμού του
ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την τροποποίηση των κανόνων που εφαρμόζονται για την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα.

Κλείσιμο
«Η προσωρινή επαναφορά ελέγχων πρέπει να έχει την έννοια μέτρου έσχατης ανάγκης και όχι μονιμοποίησης που ουσιαστικά θα καταργήσει την Συνθήκη Σένγκεν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να επισημάνει σε άλλο σημείο «βλέπουμε μια αντίληψη που έχει σχέση με τα γεγονότα που έγιναν, αλλά πάει να σπάσει το κεκτημένο Σένγκεν και αυτές τις ελευθερίες για την διακίνηση των ατόμων και των εμπορευμάτων».

Πάντως, ο κ. Τόσκας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι επιβάτες πτήσεων που αναχωρούν από την Ελλάδα και προσγειώνονται σε γερμανικά αεροδρόμια λέγοντας πως το μέτρο αφορά συνολικά έξι χώρες. «Διαπιστώνω μια ενοχική αντίληψη» υποστήριξε ο υπουργός για να συνεχίσει: «Κάποιος είπε ότι μας φωτογραφίζουν τα μέτρα για τον Κανονισμό. Τα μέτρα αφορούν έξι χώρες: Αυστρία, Δανία, Φιλανδία, Σουηδία και Ελλάδα. Μην αυτομαστιγωνόμαστε παραπάνω από όσο πρέπει και νομίζουμε ότι εμείς είμαστε οι ένοχοι για όλα τα κακά της Ευρώπης». Σε άλλο σημείο δε ειπε ότι η ταλαιπωρία δεν αφορά μόνο τους έλληνες ταξιδιώτες αλλά και γερμανούς που ταξιδεύουν από την χώρα μας για την  Γερμανία.

Επίσης, ο κ. Τόσκας διέψευσε την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που ανέφερε ότι η επαναφορά των αυστηρών ελέγχων για την Ελλάδα προκλήθηκε μετά τον εντοπισμό 1.000 ατόμων με παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα που ξεκίνησαν από την χώρα μας.  

«Ήταν λάθος η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Ο Γερμανός υπουργός μου έδωσε άλλα στοιχεία» είπε αρχικά ο κ. Τοσκας για να προσθέσει ότι «Δεν μου ανέφεραν 1.000 άτομα αλλά λιγότερους γύρω στους 850 που όμως ήταν και πρόσωπα που δικαιούνται να πάνε στην Γερμανία χωρίς βίζα όπως ένας Αλβανός. Ήταν στην Ελλάδα και πήγε στην Γερμανία χωρίς βίζα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης