Βερναρδάκης για κοινωνικό μέρισμα: Θα δώσουμε 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. ανθρώπους

Βερναρδάκης για κοινωνικό μέρισμα: Θα δώσουμε 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. ανθρώπους

«Η συμφωνία των θεσμών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν αρχές Δεκεμβρίου 

Βερναρδάκης για κοινωνικό μέρισμα: Θα δώσουμε 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. ανθρώπους
Ως τις αρχές Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ενώ το μέρισμα θα διανεμηθεί εφέτος σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση, είπε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
 
«Θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης
 μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο», ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία των θεσμών.

Κλείσιμο
«Πέρυσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιούς» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ το οποίο είναι σε εξέλιξη, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι θα γίνει πλήρης αποτίμηση του μετά την Πέμπτη που ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει, και μετά τις συναντήσεις με την ηγεσία των ΗΠΑ και την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.
 
«Ήδη από την προετοιμασία του ταξιδιού όμως, είναι προφανές ότι είναι θετικά τα πράγματα για τα ελληνικά συμφέροντα, αφενός για το επενδυτικό ενδιαφέρον και αφετέρου για τις διαπραγματεύσεις ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Άρα, έχει πολύ μεγάλη σημασία το ραντεβού και η στάση των ΗΠΑ σε σχέση με το ΔΝΤ. Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία που τα πράγματα κυλούν ομαλά και προς θετική κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε πως «ο βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε και από το ΔΝΤ ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εντός του έτους, χωρίς νέα μέτρα και χωρίς νέα προαπαιτούμενα που πιθανώς θα έθετε. Η εμπειρία των πρώτων δύο αξιολογήσεων έδειξε ότι ήταν ένας παράγων που στο επίπεδο του χρόνου έπαιζε πολύ σημαντικό αρνητικό ρόλο, πήγαινε πίσω τις ωριμάνσεις της αξιολόγησης» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης