PROTOTHEMA

Πολιτική

Αφορά σειρά ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «φέρνει στο φως» τα... ρουσφέτια της κυβέρνησης

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «φέρνει στο φως» τα... ρουσφέτια της κυβέρνησης

Η τροπολογία που κατέθεσαν 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφορά τον τρόπο στελέχωσης μια σειρά ΝΠΔΔ προκαλεί αλαλούμ  στη Βουλή

Κοινοβουλευτικό αλαλούμ και έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης για διαρκείας «πάρτι» προσλήψεων κατά παράβαση των κανόνων αξιοκρατίας προκαλεί τροπολογία που κατέθεσαν 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφορά τον τρόπο στελέχωσης μια σειρά ΝΠΔΔ και στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. 


Στην πράξη η βουλευτική ρύθμιση εκθέτει πλήρως τον πρόχειρο και άγαρμπο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να «επανιδρύσει το δικό της κράτος» νομοθετώντας «ρουσφετολογικές» προσλήψεις κατά παράβαση κάθε κανόνα αξιοκρατίας.

Ειδικότερα, οι 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν το «πάγωμα» εως τον ερχόμενο Νοέμβριο διάταξης– που ψήφισαν και οι ίδιοι -  νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που καταργεί τις διαδικασίες ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον εν λόγω οργανισμούς. Πρόκειται για το άρθρο 46 του νόμου 4456/2017 που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε ως αποτέλεσμα να «μείνουν στον αέρα» υποψήφιοι σχετικού διαγωνισμού για την κάλυψη θέσεων εργασίας.

Οι 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία ζητούν να επανέλθει το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς εως τον ερχόμενο Νοέμβριο ώστε να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ, να στελεχωθούν οι ΟΕΒ και να ολοκληρωθεί η ποτιστική περίοδος χωρίς προβλήματα.

Χαρακτηριστικό της νομοθετικής «αγαρμποσύνης» αποτελεί και το εξής: στην αιτιολογική έκθεση του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο αναφερόταν ότι η κατάργηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ «ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική , έγκαιρη και ταυτοχρόνως διαφανής διαδικασία πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού και να αποφευχθούν φαινόμενα χρονοβόρων διαδικασιών, δυσλειτουργιών και δυστοκιών που παρατηρήθηκαν».

Στην βουλευτική τροπολογία, 62 κυβερνητικών βουλευτών που δέχθηκαν τις παραπάνω αιτιολογίες, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη η επαναφορά των διαδικασιών του ΑΣΕΠ εως τον Νοέμβριο «ώστε να στελεχωθούν έγκαιρα οι υπηρεσίες αυτές και να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τις υδροδοτικές ανάγκες της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, κρίνεται απαραίτητο να μετατεθεί για εύλογο χρονικό διάστημα η ημερομηνία έναρξης ισχύος της περ. γ’ της παρ. 5 του Άρθρου 46 του Ν 4456/2017 (ΦΕΚ 24/Α’/1-3-2017)».

Είναι δε ενδεικτικό ότι το νομοθετικό αλαλούμ της κυβερνητικής παράταξης συγχύζει ακόμα και τα μέλη της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζουν – προφανώς εν αγνοία τους- τροπολογίες που ζητούν την εφαρμογή του ΑΣΕΠ ως ρουσφετογικές.

Συγκεκριμένα, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος να αποσύρουν την τροπολογία υποστηρίζοντας ότι παρακάμπτεται η διαδικασία του ΑΣΕΠ προκειμένου να γίνουν διορισμοί «από το παράθυρο».

«Από την πίσω πόρτα η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει το ΑΣΕΠ με μια ύπουλη και πονηρή τροπολογία που προβλέπει την πρόσληψη αγνώστου αριθμού υπαλλήλων στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) και την οποία κατέθεσαν 62 «ανυποψίαστοι» βουλευτές της σε άσχετο νομοσχέδιο, αυτό για τα δάση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι).
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

stavros08/04/201707:26

Μόνο 65.000 ατομα πρόλαβαν και διόρισαν!

Απάντηση
Συμμορία 08/04/201704:05

Μέσα στην δίνη της χρεωκοπίας, το κράτος ζει και την μανιώδη - καθεστωτική διοίκηση των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ . Είναι αυτοι που έχουν σαν μοναδική αποστολή την εξόντωση συνελληνων και την προνομιακη εξυπηρέτηση και προώθηση των εκλεκτών κομματικών οπαδών που δουλεύουν σε ΔΕΚΟ. Η σκληρή κομματικη έφοδο στο κράτος και η εν ψυχρώ καρατόμηση και απομάκρυνση όσων δεν έχουν κομματική ταυτοτητα . Έχουν τοποθέτηση σε ΔΕΚΟ συμβούλους που λειτουργουν πανω απο διευθυντές και προωθούν λίστες και εξυπηρετησεις. Ο υπόλοιπος κόσμος, φοβισμένος , απαθής και σιωπηλός παρακολουθεί με μοναδική σκέψη να σώσω το τομάρι μου. Τα συνδικάτα ανίσχυρα πλεον μένουν απλα θεατές. Οι υπηρεσίες υποβαθμιζονται και το έργο είναι απλα τα επιδόματα και αμοιβές .

Απάντηση
Συριζάκιας07/04/201723:19

Μας ψηφίσατε (και θα μας ξαναψηφίσετε), για να σας προσλάβουμε. Το κάνουμε λοιπόν πράξη. Θα ξεκινήσουμε με 150.000 και πριν τις εκλογές θα χρειαστούμε άλλους 150.000. Για να μάθουν κάποιοι, με ποιο τρόπο ανατρέπονται τα γκάλοπ.

Απάντηση
ΒΑΓ07/04/201723:12

ΕΤΣΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ !!!!!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία