Ολάντ: Θέλουμε συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την Δευτέρα

Ολάντ: Θέλουμε συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την Δευτέρα

Αν και μέχρι στιγμής οι προβλέψεις για την συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στις 9 Μαΐου είναι αρνητικές

Ολάντ: Θέλουμε συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την Δευτέρα
Συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup
της ερχόμενης Δευτέρας θέλει ο πρόεδρος της Γαλλίας,
Φρανσουά Ολάντ, όπως ο ίδιος διεμήνυσε σε νέες του δηλώσεις την Τετάρτη.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής οι προβλέψεις για την συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στις 9 Μαΐου είναι αρνητικές, ενώ τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις
μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζει την ανάγκη να βρεθεί η χρυσή τομή στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και καλεί την Αθήνα να εφαρμόσει πλήρως την συμφωνία του Ιουλίου.

Οι δηλώσεις Ολάντ ήρθαν μία ημέρα έπειτα από τον έκκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Ο κ. Τουσκ ζήτησε από τους Ευρωπαίους να καταλήξουν «πολύ σύντομα» σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη».

«Ελπίζω πως ως το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7 η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους υπουργούς και τους Θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης