Συνεδριάζει το Euroworking Group - Σύσκεψη και στο Μαξίμου

Συνεδριάζει το Euroworking Group - Σύσκεψη και στο Μαξίμου

Στόχος να εξεταστεί η κατάσταση ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 9ης Μαΐου

Συνεδριάζει το Euroworking Group - Σύσκεψη και στο Μαξίμου
Κρίσιμη σημασίας αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group που, όπως έγινε γνωστό, θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες με τη συμμετοχή του Γιώργου Χουλιαράκη, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση
ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Μέχρι στιγμής, οι προβλέψεις για την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα δεν είναι θετικές, ενώ χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο οι συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της
Κλείσιμο
αξιολόγησης προχωρούν πολύ αργά, έτσι ώστε η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 9ης Μαΐου δεν είναι καθόλου βέβαιη.

Εν μέσω της έντονης αυτής φημολογίας περί νέου αδιεξόδου, το Βερολίνο έσπευσε να διαψεύσει χθες τις πληροφορίες ότι δρομολογείται «εξαμερής» σύσκεψη για να προετοιμάσει το Eurogroup και τον λογαριασμό των 3,6 δισ. ευρώ. Παραμένει ανοικτό έτσι αν τα μέτρα θα νομοθετηθούν «εδώ και τώρα» ή θα μπει ένας «κόφτης» δαπανών, που θα ενεργοποιεί περικοπές μισθών και συντάξεων ή αυξήσεις ΦΠΑ στη ΔΕΗ και στο νερό, όπως εξαρχής ζητούσαν οι δανειστές.
 
Όλες οι πλευρές δείχνουν ότι η συμφωνία με τους δανειστές πάει πιο πίσω, ίσως στα τέλη του μηνός και «χέρι-χέρι» με την ελάφρυνση του χρέους.


Σύσκεψη στο Μαξίμου
Έντονες είναι, όμως, οι διαβουλευσεις σήμερα και στην Αθήνα όπου το πρωί πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η διαπραγμάτευση και τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι κ.κ. Τσακαλώτος και Βούτσης. Η  κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τον κ. Τσίπρα να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για όλες τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν στις μέρες που απομένουν μέχρι το Εurogroup της 9ης Μαΐου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης