Παυλόπουλος: Στο ζενίθ οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ

Παυλόπουλος: Στο ζενίθ οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ

«Βαδίζουμε μαζί σε ένα πολλά υποσχόμενο και απαιτητικό μέλλον» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που επισκέπτεται το Ισραήλ

Παυλόπουλος: Στο ζενίθ οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ
Εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας
στο Ισραήλ, από σήμερα, Τρίτη 29 του μηνός, μέχρι και την Πέμπτη, 31, η εφημερίδα Israel Hayom δημοσιεύει -ως ένα από τα θέματα του σημερινού της εξωφύλλου- συνέντευξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Κλείσιμο
Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στις ολοένα διευρυνόμενες σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, στις επενδυτικές ευκαιρίες και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας και στην τριμερή ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία θα αποτελέσει πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας, προωθώντας την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η οικονομία και ο τουρισμός βρίσκονται στο ζενίθ. Βαδίζουμε μαζί σε ένα πολλά υποσχόμενο και απαιτητικό μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά επίσης για την προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι το ελληνικό κράτος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη διάσωση χιλιάδων ζωών και επισημαίνοντας ότι το 2015 διασώθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή 150.000 άτομα.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του Α' Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας, καθώς και ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στη βαθιά εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών, στην ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες για την Ελλάδα και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν νέους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παυλόπουλος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, ενώ την Πέμπτη θα συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης