Νίκος Παππάς: Καμία σκέψη για εκλογές - Κανένας λόγος να το συζητάμε

Νίκος Παππάς: Καμία σκέψη για εκλογές - Κανένας λόγος να το συζητάμε

Θα δημοπρατηθούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, για να έχουμε βιώσιμα σχήματα με δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων

Νίκος Παππάς: Καμία σκέψη για εκλογές - Κανένας λόγος να το συζητάμε
«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και δεν υπάρχει και λόγος αυτό να συζητιέται» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς
, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και απαντώντας στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους
Θεσμούς
Κλείσιμο
, είπε ότι «η πρόταση που έχουμε καταθέσει είναι εντός του πλαισίου της συμφωνίας και όποιος διαρρέει ότι υπάρχουν προβλήματα, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος», αφήνοντας έτσι έμμεσα αιχμή για τις διαρροές από την άλλη πλευρά.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «υπάρχει μία πρόταση στο τραπέζι και πρέπει όλοι να επισπεύσουν, γιατί υπάρχουν κι άλλα προβλήματα στον περίγυρο της χώρας. Δεν έχουν επιστρέψει οι Θεσμοί με παρατηρήσεις επάνω στο λεπτομερές σχέδιο που έχουμε υποβάλει. Δεν έχει υπάρξει ένσταση σε σχέση με τον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης».


Κανάλια: Διαγωνισμός για τέσσερις άδειες
«Τα κανάλια δεν έχουν άδεια. Θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο ερώτημα γιατί μόνο τέσσερις άδειες, απάντησε: «Η κυβέρνηση οφείλει να εξορθολογίσει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης. Για να έχουμε βιώσιμα σχήματα με δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων, με δεδομένη τη μείωση της διαφημιστικής πίτας από τα 600 εκατ. ευρώ στα 180, θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός των καναλιών».

Απέρριψε, δε, το επιχείρημα ότι θα υπάρξει μείωση του αριθμού των εργαζομένων, αφού θα κλείσουν κανάλια, που τώρα είναι επτά, λέγοντας ότι «η δική μου ευθύνη είναι να διασφαλίσω το δημόσιο συμφέρον».

Είπε ακόμη ότι «στο χώρο των ΜΜΕ έχει περιοριστεί και ο αριθμός των εργαζομένων και οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι καλύτερες», ενώ πρόσθεσε ότι «οι ιδιοκτήτες των καναλιών έλεγαν ότι είναι υψηλό το πλαφόν των 400 εργαζομένων ανά κανάλι», για να υποστηρίξει ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν την επίκληση των εργαζομένων. «Όσοι προσπαθούν να βάλουν μπροστά τους εργαζομένους, δεν το εννοούν και ας μην το κάνουν» ανέφερε.

Έστρεψε όμως τα πυρά του και εναντίον της ΝΔ, λέγοντας ότι «δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών και εφευρίσκει προφάσεις εν αμαρτίαις».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «διεκδικούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα βέτο που τους δίνει το Σύνταγμα, για να αξιοποιήσουν το ΕΣΡ, ώστε να αποτρέψουν το διαγωνισμό» και υπενθύμισε ότι τις διατάξεις που αφορούν στη διαγωνιστική διαδικασία, τις ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ρώτησε, δε, γιατί τόσο καιρό δεν γινόταν διαγωνισμός, όπως προβλέπει και ο ισχύων νόμος.


Αγροτικό: Έκκληση για διάλογο
Αναφερόμενος στο αγροτικό, ο κ. Παππάς είπε ότι υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης μια έκκληση για διάλογο και πρόσθεσε, αναφερόμενος σε σκληρές δηλώσεις απαξίωσης των αγροτών που έχουν γίνει από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Νομίζω ότι όλες οι τοποθετήσεις θα πρέπει να είναι ψύχραιμες, όλος ο κόσμος που κινητοποιείται δεν είναι υποκινούμενος. Με ψυχραιμία κάνουμε εκ νέου μία έκκληση».

Αποδοκίμασε, ακόμη, τον παραλληλισμό των τρακτέρ με τα τανκς (από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, κ. Νεφελούδη) και πρόσθεσε ότι επίσης δεν θα πρέπει να κλείνουν τα σύνορα και να αποφεύγονται ακραίες ενέργειες και από την άλλη πλευρά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης