Βουλή: Μητρόπουλος αντί Ζωής στο προεδρείο - Στις 3 η ψηφοφορία

Βουλή: Μητρόπουλος αντί Ζωής στο προεδρείο - Στις 3 η ψηφοφορία

Σίριαλ με τα καμώματα της Κωνσταντοπούλου, που παίζει με διαδικαστικά θέματα, την ώρα που η τύχη της χώρας κρέμεται από μία κλωστή - Συγκάλεσε Διάσκεψη Προέδρων στις 22:15 και πρότεινε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 6 το πρωί - Η πρότασή της απορρίφθηκε και η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 23:50, με την ίδια να μην ανεβαίνει στην έδρα

Βουλή: Μητρόπουλος αντί Ζωής στο προεδρείο - Στις 3 η ψηφοφορία
Απίστευτα σκηνικά εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή με πρωταγωνίστρια -αρνητική- τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την ασύλληπτη εμμονή της επί διαδικαστικών θεμάτων, την ώρα που η τύχη της χώρας κρέμεται από μία κλωστή!

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινούσε στις 20:30 το βράδυ, μία ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις -Επιτροπής και Ολομέλειας- να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά).

Κλείσιμο
Υπό αυτά τα δεδομένα, ανέφεραν ότι η πρόεδρος προσανατολιζόταν να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01, ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέρα.

Εν συνεχεία, ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής στις 22:15, για να αποφασίσουν πότε θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το κρίσιμο νομοσχέδιο.

Εκεί, κατά πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρότεινε η συνεδρίαση στη Βουλή να ξεκινήσει στις 6 το πρωί του Σαββάτου. Η πρότασή της συνάντησε τη διαφωνία όλων, εκτός του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής. Η συνεδρίαση, τελικά, ξεκίνησε περί τις 23:50.

Η ψηφοφορία προγραμματίστηκε να ξεκινήσει στις 3 τα ξημερώματα. Η πρόεδρος της Βουλής δεν ανέβηκε στην έδρα και τη θέση της πήρε ο αντιπρόεδρος, Αλέξης Μητρόπουλος. Κατά τη συζήτηση θα λάβουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, εισηγητές και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, εάν η πρόταση της προέδρου της Βουλής περνούσε, αυτό στην ουσία θα σήμαινε πώς η συζήτηση θα διεξαγόταν χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, καθώς η κυβερνητική αποστολή αναχωρεί για τις Βρυξέλλες στις 8 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίζει με τηλεφωνική συνεννόηση ή διά περιφοράς. Σε μια εμφανή προσπάθεια παρελκυστικής τακτικής, η κυρία Κωνσταντοπούλου, ήθελε προφανώς να καθυστερήσει τις διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση, υπήρξαν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής, προκειμένου να καθοριστεί ο προγραμματισμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης