Λαφαζάνης: «Ο Πούτιν στηρίζει την Ελλάδα»

Λαφαζάνης: «Ο Πούτιν στηρίζει την Ελλάδα»

Πρόσθεσε ότι «είναι πιθανόν όμως να έχουμε όφελος ως χώρα και ως κοινωνία από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Και εδώ κάνουμε μια καλή προσπάθεια στην οποία βρίσκεται και ο αγωγός»

Λαφαζάνης: «Ο Πούτιν στηρίζει την Ελλάδα»
Στην παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, αποκαλύπτοντας ότι μετέβη ώστε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν που ακολούθησε.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο MEGA ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε ότι το τηλεφωνικό ραντεβού ήταν κανονισμένο πριν το δημοψήφισμα, σε αυτό εκφράστηκε η στήριξη του προέδρου της Ρώσικης ομοσπονδίας προς την Ελλάδα αυτήν την στιγμή, ενώ η ατζέντα του αφορούσε αφενός σε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις Ελλάδας - Ρωσίας, καθώς και στο δημοψήφισμα.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης πρόσθεσε σχετικά ότι ο Ρώσος πρόεδρος στηρίζει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Δεν ακολουθεί αυτή την πολιτική των δανειστών, θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία η οποία να είναι θετική για την αναπτυξιακή της πολιτική», υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από μια τρίτη χώρα, εκτός Ευρωζώνης «όταν βρισκόμαστε σε μια χρηματοδότηση Ευρωζωνική», όπως επισήμανε.

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε: «Είναι πιθανόν όμως να έχουμε όφελος ως χώρα και ως κοινωνία από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Και εδώ κάνουμε μια καλή προσπάθεια στην οποία βρίσκεται και ο αγωγός».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης