Σουλτς: Αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι», πάει σε δικό της νόμισμα

Σουλτς: Αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι», πάει σε δικό της νόμισμα

«Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης» δήλωσε την περασμένη Πέμπτη στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή - Οι δηλώσεις του δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα

Σουλτς: Αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι», πάει σε δικό της νόμισμα
Αυτό που λέει όλη η Ευρώπη, ό,τι δηλαδή το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι, ουσιαστικά, «ευρώ ή δραχμή», επιβεβαίωσε με τον πιο περίτρανο τρόπο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο κ. Σουλτς είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υιοθετήσει δικό της νόμισμα, αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός πολιτικός σχολίασε την περασμένη Πέμπτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk: «Θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μετά το δημοψήφισμα; Αυτό είναι το διακύβευμα. Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν "όχι", τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα, καθώς το ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής». Οι δηλώσεις του κ. Σουλτς δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, Κυριακή.

Κλείσιμο
«Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης.
Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία με κάνουν να ελπίζω ότι οι Έλληνες σήμερα δεν θα ψηφίσουν "όχι"» προσέθεσε.

Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη, μέχρι σήμερα, τοποθέτηση από Ευρωπαίο αξιωματούχο για το τι θα συμβεί, σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης