Θεοδωράκης: «Ναι» σε όποια συμφωνία κι αν έρθει στη Βουλή

Θεοδωράκης: «Ναι» σε όποια συμφωνία κι αν έρθει στη Βουλή

«Ο ασθενής, η χώρα, είναι σε κώμα και είναι επιτακτική ανάγκη να του χορηγήσουμε οξυγόνο», εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Θεοδωράκης: «Ναι» σε όποια συμφωνία κι αν έρθει στη Βουλή
Στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κωνσταντινούπολης «Η Ηχώ της Πόλης» μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να ψηφίσει όποια συμφωνία φτάσει στη Βουλή, καθώς δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για τη χώρα, αλλά προειδοποίησε ότι σε δεύτερο χρόνο θα προσπαθήσει το Ποτάμι να διορθώσει τις όποιες κακές επιλογές κάνει η Κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, «στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό στην προσπάθειά του για μια καλύτερη συμφωνία με την Ευρώπη αλλά του κρούουμε ταυτόχρονα και το καμπανάκι του κινδύνου καθώς έχει καθυστερήσει πολύ», προσθέτοντας ότι «πρέπει να τελειώσουμε με τη διαπραγμάτευση, χτες. Yπάρχουν κάποιοι που ξαφνιάστηκαν όταν είπα ότι «εμείς θα ψηφίσουμε χωρίς όρους, χωρίς διαπραγματεύσεις, χωρίς ανταλλαγές και χωρίς προαπαιτούμενα την συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας» και μου λένε «Καλά, θα ψηφίσεις ό,τι και να φέρει;». Φτάνω στο σημείο και λέω θα ψηφίσω ό,τι και να φέρει αυτή τη στιγμή, για τον απλό λόγο ότι ο ασθενής, η χώρα, είναι σε κώμα και είναι επιτακτική ανάγκη να του χορηγήσουμε οξυγόνο. Εάν σταθεί στα πόδια του, τότε μπορούμε να εξετάσουμε το λάθος μίγμα που έχει επιλέξει στην κυβέρνηση του ο Αλέξης Τσίπρας και να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Το Ποτάμι όμως, επειδή δεν έχει γραμμάτια από το παρελθόν, δεν θέλει να εκδικηθεί, ούτε να δικαιωθεί για μια άλλη επιλογή. Εμείς δημιουργηθήκαμε μετά τα Μνημόνια, μόλις πριν από ένα χρόνο, δεν έχουμε λόγο να μην πούμε «Ναι», σε μια συμφωνία και σε δεύτερο χρόνο να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις όποιες κακές επιλογές κάνει η Κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το πως βλέπει την κατάσταση και την κυβέρνηση αυτή την στιγμή στην Ελλάδα σημείωσε: «Είναι σε όλους αντιληπτό ότι η Ελλάδα χάνει χρόνο και πολλές φορές ο χρόνος είναι κάτι πιο πολύτιμο και από το χρήμα. Όπως ο χρόνος στην ιατρική είναι καθοριστικός για τη ζωή του ασθενή, κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην πολιτική. Για τη ζωή της οικονομίας, όπως και για τα εθνικά θέματα είναι καθοριστικός. Γι’ αυτό και εμείς εγκαλούμε την Κυβέρνηση, κυρίως επειδή φοβάμαι ότι δεν καθυστερεί ώστε να διαπραγματευτεί κάτι καλύτερο αλλά καθυστερεί στην προσπάθεια να πείσει ο ένας τον άλλο, εντός της κυβέρνησης. Δεν υπερασπίζεσαι έτσι το Εθνικό συμφέρον και δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα και ο Ελληνισμός. Θα έπρεπε να βρούμε σύντομα μια κοινή συνισταμένη και να διεκδικήσουμε κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στο παλιό πολιτικό σύστημα: «Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι τεράστια. O Σαμαράς όπως και οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση που βιώνει ο Ελληνισμός σήμερα. Τώρα έρχεται ένας καινούργιος Πρωθυπουργός και λέει «θα τα αλλάξω όλα». Οι αλλαγές όμως πρέπει να έχουν μια ταχύτητα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ημερών. Για την ώρα, όχι μόνο δεν έχουμε αλλαγές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουμε και οπισθοδρομήσεις. Όπως για παράδειγμα στο δημόσιο που διορίζονται συγγενείς, φίλοι και οι κομματικοί γνωστοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ή ακόμη στην παιδεία, όπου δεν υπάρχει ματιά στο μέλλον και στην εξέλιξη αλλά οπισθοδρόμηση. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρεται συνεχώς στην αλλαγή, είναι κατά βάση ένα αντιμεταρρυθμιστικό Κίνημα, ένα αντιμεταρρυθμιστικό Κόμμα. Δεν μιλάω για Αριστερά, Δεξιά ή για το Κέντρο, αφού αυτό δεν έχει σημασία σήμερα, αλλά για το αν είσαι υπέρ της μεταρρύθμισης και της εξέλιξης που είναι πλέον το σημαντικό στις κοινωνίες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης