Δείτε τον Βαρουφάκη να «διαφημίζει» την χρήση του bitcoin!

Δείτε τον Βαρουφάκη να «διαφημίζει» την χρήση του bitcoin!

Δείτε το βίντεο με «πρωταγωνιστή» τον υπ. Οικονομικών - Δείτε πώς το εναλλακτικό νόμισμα προβάλλεται για «ασφαλή» αγορά ναρκωτικών μέσω διαδικτύου - Στο βίντεο εμφανίζεται και «κρυπτό-αναρχικός» που μιλά για την ιντερνετική αναρχία

Δείτε τον Βαρουφάκη να «διαφημίζει» την χρήση του bitcoin!
Γκουρού της “εικονικής” οικονομίας και του ψηφιακού νομίσματος αποδεικνύεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, εκτός από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες τις  οποίες, όπως αποκάλυψε το “ΘΕΜΑ” της Κυριακής, παρέσχε σε εταιρία από τη Σιγκαπούρη, πρωταγωνιστεί και σε ελληνικής παραγωγής βίντεο με το οποίο προπαγανδίζεται η ανάγκη επικράτησης των bitcoins ως “απάντηση” στις τράπεζες και στους τραπεζίτες. Το βίντεο είναι δημιουργία του λέκτορα στο τμήμα Οικονομικών του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, Κώστα Μουρατίδη. 

Στο απίστευτο βίντεο, με ημερομηνία παραγωγής 15 Απριλίου, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται όχι με το σημερινό του λουκ αλλά με παλαιότερο αλλά αυτό δεν έχει σημασία όσον αφορά τις θέσεις του καθώς ο υπουργός Οικονομικών μιλά με θέρμη υπέρ των συστημάτων ψηφιακού νομίσματος τα οποία, σύμφωνα με άλλους συμμετέχοντες στην ίδια παραγωγή, χρησιμοποιούνται για παράνομες ενέργειες όπως το εμπόριο ναρκωτικών.

Χρησιμοποιώντας την απίθανη άποψη ότι με τη χρήση των bitcoins “δεν χρειάζεται να πληρώσεις κερατιάτικα σε κανέναν τραπεζίτη”, ο κ. Βαρουφάκης στην πραγματικότητα μετατρέπεται σε θιασώτη και κήρυκα της “γκρίζας” οικονομίας που αποτελεί το γόνιμο έδαφος για την άνθηση της φοροδιαφυγής και -ακόμη χειρότερα- εντάσσεται, όπως αναφέρεται στο επίμαχο βίντεο, στο σύστημα της “κρυπτο-αναρχίας”.

Κλείσιμο
«Είναι σαν όλοι μας να είμαστε μέλη της κεντρικής τράπεζας του bitcoin» αναφέρει στα επιχειρήματά του ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος σε όλους «όσοι τελούν υπό το φόβο της χειραγώγησης του χρήματος από τράπεζες και τραπεζίτες» λέγοντας ότι «νοιώθουν ότι συμμετέχουν σε ένα σύστημα που είναι απελευθερωμένο από αυτούς τους κινδύνους».

Δείτε τι λέει ο κ. Βαρουφάκης για να προπαγανδίσει το bitcoin



Επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους λένε ότι αυτό το εναλλακτικό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματικούς σκοπούς ο υπουργός Οικονομικών επικαλείται το παράδειγμα του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ λέγοντας ότι είαι αυτά που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι έμποροι ναρκωτικών. «Αυτό τι σημαίνει ότι η ΕΚΤ δημιούργησε αυτά τα χαρτονομίσματα για τους εμπόρους ναρκωτικών; Αλλού πρέπει να δημιουργηθεί η λύση για τα νομίσματα αυτά» σημειώνει.

Ωστόσο παραδέχεται ότι η χρήση αυτού του νομίσματος δημιουργεί προβλήματα στη φορολόγηση και κατ' επέκταση στα έσοδα του κράτους. «Το κράτος πώς θα ελέγξει τις συναλλαγές και θα επιβάλει τη φορολόγηση; θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη φορολόγηση» υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Στο βίντεο αφιερώνονται περίπου 50 δευτερόλεπτα στα οποία αναφέρεται πώς το συγκεκριμένο εναλλακτικό νόμισμα τροφοδοτεί το λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» για την αγορά Πώς το εναλλακτικό νόμισμα προβάλλεται για «ασφαλή» αγορά ναρκωτικών μέσω διαδικτύου

Δείτε πώς το εναλλακτικό νόμισμα προβάλλεται για «ασφαλή» αγορά ναρκωτικών μέσω διαδικτύου!



Εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον "ειδικό"στην αγορά ναρκωτικών, στο βίντεο «πρωταγωνιστεί» και ο Κ.Ρ. που αυτοπροσδιορίζεται ως «κρυπτό-αναρχικός» και ο οποίος περιγράφει τη θεωρία της αναρχίας μέσω διαδικτύου, η οποία, όπως υποστηρίζει «βασίζεται στην κρυπτογραφία των πληροφοριών και σκοπός της είναι να προστατεύσει την ελευθερία και την ιδωτικότητα».


Δείτε τι λέει ο «κρυπτο-αναρχικός» που πρωταγωνιστεί στο βίντεο για τα ...πλεονεκτήματα του εικονικού νομίσματος στην "αναρχία"των οικονομικών συναλλαγών και πως "ο καθένας μπορεί να γίνει τραπεζίτης του εαυτού του"!




Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί σοβαρές απορίες πως ο υπουργός Οικονομικών μιας ευρωπαϊκής χώρας που περνά δύσκολες ώρες και βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας διαθέτει χρόνο για να συμμετάσχει στην παραγωγή ενός προπαγανδιστικού βίντεο μαζί με... κουκουλοφόρους που “ονειρεύονται” μέσα από το αμφιλεγόμενο σύστημα των διαβόητων bitcoins να ανατρέψουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.  

Δείτε ολόκληρο το βίντεο του κ. Μουρατίδη



Για το θέμα ρωτηθήκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι ο κ. Βαρουφάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού προσθέτοντας ότι η προτέρα δράση του πριν αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών δεν βλάπτει το κύρος του ως υπουργός Οικονομικών.


Νέα ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
Μία νέα ανακοίνωση για το θέμα της συνεργασίας του Γιάνη Βαρουφάκη με την εταιρεία Tembusu εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. «Σχετικά με τις ανακρίβειες του «Πρώτου Θέματος» όσον αφορά δήθεν συνεχιζόμενη συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών με την TEMBUSU, εξέδωσε ανακοίνωση και η ίδια η  εταιρεία, με την οποία αποκαθίσταται η αλήθεια. Σε αυτή την ανακοίνωση, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι: "Ο καθηγητής Βαρουφάκης βοήθησε στην οικοδόμηση  ενός σημαντικού κομματιού της ιδρυτικής στρατηγικής της Tembusu Systems λίγο πριν το τέλος του 2014 και εργάστηκε ως σύμβουλος στον τομέα αυτό. Συνεχίζουμε να τον αναγνωρίζουμε ως σύμβουλό μας λόγω αυτή της ιδρυτικής συμβολής του στην εταιρεία.

Η τελευταία συνεισφορά του στην Tembusu Systems ήταν το Δεκέμβριο του 2014 και δεν έχει προσφέρει καμία υπηρεσία στην εταιρεία από τότε που πήρε την απόφαση να κατέβει τις ελληνικές γενικές εκλογές"» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης