ΕΛΚ: Να μην στέκεται εμπόδιο ο Τσίπρας στις προσπάθειες της Ευρώπης να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας

ΕΛΚ: Να μην στέκεται εμπόδιο ο Τσίπρας στις προσπάθειες της Ευρώπης να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας

«Ζητούμε από την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη επί Αντώνη Σαμαρά» αναφέρεται στην ανακοίνωση

ΕΛΚ: Να μην στέκεται εμπόδιο ο Τσίπρας στις προσπάθειες της Ευρώπης να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας
Με τίτλο «Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην διαδικασία αυτή» εξεδόθη η ανακοίνωση μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, πριν την Σύνοδο της ΕΕ.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμισαν την ετοιμότητά τους να βρθεί μια λύση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, όσο πρωθυπουργός ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς» αναφέρει το κείμενο. 


Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, οι ηγέτες - μέλη του ΕΛΚ αναφέρουν: «Ζητούμε από την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη επί Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον λαό της Ελλάδας, δεν πρέπει να ρισκάρονται μέσω μιας μονομερούς ενέργειας. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας, πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Ελλάδας». 

Στην συνέχεια, η ανακοίνωση των ηγετών του ΕΛΚ αναφέρεται στην «πρόοδο που επετεύχθη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά»: «Η χώρα παρουσιάζει και πάλι ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, κυβερνήσεις - μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πήραν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις ώστε να κερδίσουν τους επενδυτές. Είναι παραδεκτό, ότι στην Ελλάδα αυτό ήταν δυσκολότερο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τη χώρα στο δρόμο της προς την σταθερότητα και της επανάκτισης της εμπιστοσύνης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης