«Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος» ή «Μόλις σκότωσες την Τρόικα»

«Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος» ή «Μόλις σκότωσες την Τρόικα»

Αντικρουόμενες διαρροές ακόμα και για τη φράση που ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ ψιθύρισε στον Έλληνα υπουργό - Άλλα λέει η διαρροή της Κομισιόν στις Βρυξέλλες και άλλα το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών

«Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος» ή «Μόλις σκότωσες την Τρόικα»
Για τους περισσότερους μπορεί η ουσιαστική σημασία του συντομότατου διαλόγου που είχαν μακριά από τα μικρόφωνα Γερούν Ντάισελμπλουμ και Γιάννης Βαρουφάκης λίγο μετά την κοινή συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Παρασκευής να μην αποτελεί μείζον θέμα η απόκλιση ωστόσο ακόμα και στο περιεχόμενο της φράσης δείχνει σε επίπεδο σημειολογίας τη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκδοχή που διαρρέει η Κομισιόν από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Eurogroup είπε στο αυτί του Έλληνα υπουργού Οικονομικών τη φράση: This was a big mistake (μτφ. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος) ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την ένταση που είχε προκληθεί από το ηχηρό «όχι» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Τρόικα.

Αντίθετα η εκδοχή που έδωσε νωρίτερα το περιβάλλον του υπουργείου Οικονομικών επικαλούμενος ωτακουστές αυτού περίφημου διαλόγου-μυστήριο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη: You just killed Troika (μτφ. Μόλις «σκότωσες» την Τρόικα). 

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο της φράσης μόνο συνηθισμένο δεν είναι στη διπλωματική διάλεκτο τόσο υψηλόβαθμών αξιωματούχων γεγονός που δικαιολογεί το επιφώνημα «ουάου» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

H ερμηνεία, ή αυτό που εννοούσε ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ είτε στη μια είτε στην άλλη εκδοχή θεωρείται πάντως ότι είναι πως ξεκαθάρισε στον Γιάννη Βαρουφάκη πως μόλις έκοψες οριστικά τις σχέσεις της χώρας με τον μοναδικό φορέα που θα μπορούσε να προσφέρει μια ουσιαστική βοήθεια.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης