Στον εισαγγελέα καταθέτει η Ξουλίδου μετά τις καταγγελίες περί δωροδοκίας της

Στον εισαγγελέα καταθέτει η Ξουλίδου μετά τις καταγγελίες περί δωροδοκίας της

Η βουλευτής κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει μετά τις δηλώσεις που η ίδια έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό και σύμφωνα με τις οποίες η ίδια υπήρξε στόχος απόπειρας δωροδοκίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στον εισαγγελέα καταθέτει η Ξουλίδου μετά τις καταγγελίες περί δωροδοκίας της
Στον εισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είχε ερευνήσει τις καταγγελίες περί «κουμπαρά» με στόχο τη δωροδοκία βουλευτών ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καταθέτει σήμερα η βουλευτής του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» (ΑΝ.ΕΛ.) κυρία Σ. Ξουλίδου. Στον εισαγγελέα θα καταθέσει σήμερα και ο βουλευτής της ΝΔ, Παναγιώτης Μελάς. 

Η βουλευτής κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει μετά τις δηλώσεις που η ίδια έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό και σύμφωνα με τις οποίες η ίδια υπήρξε στόχος απόπειρας δωροδοκίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τις δηλώσεις της βουλευτού Θεσσαλονίκης - τις οποίες έκανε το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue sky» - επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM η κυρία Ξουλίδου επέμεινε στα όσα έχει δημοσίως δηλώσει, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες της με το στέλεχος – ή μέλος – της ΝΔ που φέρεται να της πρότεινε χρήματα για να ψηφίσει υπέρ της όποιας κυβερνητικής πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκησαν αρκετό καιρό, συνήθως γίνονταν μέσω Facebook αλλά και κάποιες φορές τηλεφωνικά και πως η τελευταία επαφή τους έγινε στις 20 Νοεμβρίου, όταν ο συνομιλητής της, τη ρώτησε κατά πόσον θυμάται την πρότασή του πριν της “αποκαλύψει” πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς “τα είχε ήδη πάρει”...

Ερωτηθείσα να κατονομάσει τον συνομιλητή της δήλωσε πως το όνομα έχει ήδη διαρρεύσει, πρόκειται για τον κ. Σουκούρη, μέλος ή στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος μάλιστα έχει στον τοίχο του στο Facebook φωτογραφίες από εκδηλώσεις και ομιλίες του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ενώ φέρεται να ήταν και ο... τελετάρχης, ο άνθρωπος που διοργάνωσε την τελευταία κοπή πίτας για λογαριασμό του κ. Μηταράκη. Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του κυρίου Μηταράκη, όσο και του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό το πρωί, τόνισαν ότι δεν είναι φίλοι με τον κατονομαζόμενο από την κυρία Ξουλίδου, αλλά πως αυτός τους ακολουθεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης τόνισε: «Ο Πάνος Καμμένος έχει παθολογική εμμονή μαζί μου εδώ και καιρό. Δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είναι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που με ακολουθούν στο Facebook και στο Τwitter», ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας κι αυτός στα όσα του καταλόγισε ο Πάνος Καμμένος για το στέλεχος της ΝΔ που φέρεται να αποπειράθηκε να δωροδοκήσει την κυρία Ξουλίδου, υποστήριξε: «Δεν τον γνωρίζω. Μπορεί να είναι ένας από τους ανθρώπους που με ακολουθούν σε Facebook και Τwitter».
Κλείσιμο

Άμεση ήταν και η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία με παραγγελία της χθες, Τετάρτη, προς τη διευθύνουσα την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας κ. Γεωργία Τσατάνη ζήτησε να εξεταστεί αν με βάση τις καταγγελίες της κ. Ξουλίδου «συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης» από το αρχείο της προηγούμενης έρευνας που είχε διαταχθεί σχετικά με καταγγελίες για σχέδιο δωροδοκίας βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος είχε ερευνήσει την υπόθεση μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και με αφορμή της σχετικές αναφορές του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Σκουρλέτη αλλά και σχετικά δημοσιεύματα εφημερίδας «Κontra News», τα οποία είχαν προηγηθεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν πολιτικοί, επιχειρηματίες αλλά και δημοσιογράφοι. Ανάμεσά τους η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο κ. Καμμένος, ο κ. Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο διευθυντής της κυριακάτικης Kontra News Αιμίλιος Λιάτσος καθώς και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μαρτίνος.

Ωστόσο, τότε ο εισαγγελέας με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης