Βενιζέλος για ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν σκυλιάσει για το ενδεχόμενο εξόδου από το μνημόνιο

Βενιζέλος για ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν σκυλιάσει για το ενδεχόμενο εξόδου από το μνημόνιο

«Η κυβέρνηση στην οποία θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος ή η «αντιπροεδρική πλειοψηφία» στην οποία θα μετέχει η Χρυσή Αυγή είναι η «προοδευτική» λύση;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος για ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν σκυλιάσει για το ενδεχόμενο εξόδου από το μνημόνιο
Την ταύτισή του με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο προσδιορισμός της έναρξης της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο, αλλά και η πρωτοβουλία να ζητηθεί η ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή «έχει ενοχλήσει βαθύτατα την αντιπολίτευση γιατί ακύρωσε σενάρια και στην πραγματικότητα διέψευσε μια ολόκληρη στρατηγική».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι το αποτέλεσμα αυτών ήταν «η αλαζονική εμφάνιση που είδαμε στη Βουλή, η απαίτηση η κυβέρνηση να εγκαταλείψει το έργο της και την αποστολή της, η χώρα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την οριστική έξοδο από την κρίση και την αλλαγή σελίδας για τη μετά το μνημόνιο εποχή. Δεν θέλουν να φτάσουμε σε αυτή τη φάση».

Ο κ. Βενιζέλος σχετικά με την αντίδραση της αντιπολίτευσης στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το μνημόνιο είπε: «Έχουν πραγματικά σκυλιάσει γιατί αντιλαμβάνονται ότι εάν αυτό συντελεστεί και κυρίως αν αυτό αρχίσει να φαίνεται στην πραγματική οικονομία στην καθημερινή ζωή, στο χρήμα, καταλύεται η τεχνική βάση αντιπαράθεσης «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», η οποία έχει αλλοιώσει το πολιτικό σύστημα, τους συσχετισμούς, τις συμπεριφορές και έχει οδηγήσει σε ακραία σημεία, όχι δημαγωγίας και λαϊκισμού, αλλά συνωμοσιολογίας».

Κλείσιμο
Αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου είπε ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και το περιέγραψε ως εξής: «Πρόβλημα δημοκρατίας, πρόβλημα κράτους δικαίου, πρόβλημα πολιτικής λογικής και -θα μου επιτρέψετε να πω- πρόβλημα πολιτικής αισθητικής. Τι είναι προοδευτικό και τι είναι συντηρητικό; Δηλαδή, η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ, είναι «συντηρητική» και η κυβέρνηση στην οποία θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος ή η «αντιπροεδρική πλειοψηφία» στην οποία θα μετέχει η Χρυσή Αυγή είναι η «προοδευτική» λύση;».

Είπε επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πως «η αποσταθεροποίηση και η αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε στην πορεία μας προς την έξοδο από την κρίση και στην αλλαγή σελίδας». Αναφερόμενος στα θέματα που επικρατούν στη δημόσια συζήτηση ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «εδώ έχουμε μια σταλινική μέθοδο προληπτικής συκοφάντησης. Μιλάμε ότι αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε στη δεκαετία του ’60, ούτε στη δεκαετία του ‘50. Μπορεί κάποιος να έχει κατηγορηθεί εκ των υστέρων, επί τη βάσει κάποιων υποθέσεων, αλλά εκ των προτέρων τέτοιου είδους συκοφαντία δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε στις πιο σκληρές εποχές της ελληνικής πολιτικής ζωής, της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής ζωής. Ποτέ!».

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στη συζήτηση περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι χρειάζεται μια απάντηση και ότι «δεν γίνεται αυτοί να θέλουν να εκβιάσουν συνειδήσεις και συμπεριφορές, διότι περί αυτού πρόκειται». Περιγράφοντας το αντικείμενο της προκατακτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε ότι «ο δημοσιογράφος που το έγραψε και ο εκδότης που το δημοσίευσε επικαλείται το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά λέει ότι οι πηγές του είναι σοβαρές κι ότι δεν μπορεί να μας τις πει. Και όλοι οι άλλοι παραπέμπουν στο δημοσίευμα αυτό, ο συντάκτης του οποίου δεν μπορεί να μας πει τις πηγές του γιατί καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για απύθμενο θράσος «το οποίο στρέφεται κατά της χώρας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Γιατί αυτό είναι πια και μια λοιδορία προς τη Δικαιοσύνη. Λοιδορούν τη Δικαιοσύνη!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης