Η Βουλή αποφασίζει για την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Η Βουλή αποφασίζει για την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Για την προτροπή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα

Η Βουλή αποφασίζει για την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου
Η Βουλή καλείται να αποφασίσει για την άρση ή  μη της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για τη γνωστή παρότρυνσή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής, να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Ο Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ, στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη περιοχή τους, να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρίνισε ότι αναφερόταν σε «πολιτικό λιντσάρισμα» του Χρήστου Πάχτα.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Αφού διενεργήθηκε σχετική προκαταρκτική έρευνα, σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η τελευταία, δια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, τη διαβίβασε στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Τώρα, η Βουλή θα αποφασίσει αν συντρέχει ή όχι λόγος για την άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος (άρθρο 184 Ποινικού Κώδικα).

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης