«Ανάβει τα αίματα» η προτροπή Καμμένου για «λιντσάρισμα» του Πάχτα

«Ανάβει τα αίματα» η προτροπή Καμμένου για «λιντσάρισμα» του Πάχτα

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελου Μαδεμλή

«Ανάβει τα αίματα» η προτροπή Καμμένου για «λιντσάρισμα» του Πάχτα
Πολιτική κόντρα με δικαστικές παρενέργειες προκαλεί το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος να προτρέπει τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Χρήστο Πάχτα που είναι υπέρ της επένδυσης.
   
«Λιντσάρετέ τον Πάχτα!», ακούγεται να λέει ο κ. Καμμένος, καθώς αποχωρεί από συγκέντρωση του κόμματος του στη Θεσσαλονίκη που οργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και οι διαμαρτυρόμενοι κατά της επένδυσης περίμεναν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης για να ζητήσουν τη συμπαράστασή του.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελου Μαδεμλή, ο οποίος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Για να διωχθεί, ωστόσο, ο κ. Καμμένος θα πρέπει η δικογραφία που αναμένεται να σχηματιστεί θα πρέπει, μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να διαβιβαστεί στη Βουλή, προκειμένου το Σώμα να αποφανθεί για την άρση της ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ.
Κλείσιμο

Ο κ. Καμμένος δεν αρνήθηκε την επίμαχη δήλωση, αλλά αντέδρασε βάλλοντας κατά των συγκυβερνώντων, τα οποία νωρίτερα είχαν στηλιτεύσει τις δηλώσεις τους, παραλληλίζοντας τες με τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ εγκάλεσαν και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέφυγε να λάβει ευθέως θέση.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η «φασίζουσα προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Πάχτα, έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών» και συμπλήρωσε: «Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές».

«Βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ και εκφραστής πρακτικών της Χ.Α.»

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «επίδοξο βαστάζο του ΣΥΡΙΖΑ» και «γνήσιο εκφραστή των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας: «Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος».

Η ΔΗΜΑΡ, επίσης, χαρακτήρισε την προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως «άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η ρητορική του κ. Καμμένου είναι επικίνδυνη».


Καμμένος: «Παραδίδομαι, αν…»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά την εισαγγελική παρέμβαση αντέδρασε και επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, υποστήριξε: «Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου. Το ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία και τους εργολάβους που τους στηρίζουν, αίρει τη διαγραφή Πάχτα. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, κατά τη συγκυβέρνηση, μπορούν να συνεχίζουν να πίνουν αρσενικό για να μη θιχθούν τα συμφέροντα της κομπίνας της εξόρυξης χρυσού. Η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ κ. Βορίδη για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον ταυτίζει με την Χρυσή Αυγή».

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Πάχτας

Προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου που παρότρυνε κατοίκους της Χαλκιδικής να τον "λιντσάρουν", προανήγγειλε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.
«Η Εισαγγελία έκανε τον καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου» αναφέρει ο κ. Πάχτας σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο. Η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Αυτές οι συμπεριφορές μας θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ζήσουμε. Απέναντι σ΄αυτές τις συμπεριφορές οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας. Είναι μια ευθύνη που ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναλάβει και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με πίστη και αποφασιστικότητα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης