Σαμαράς: Ούτε κατ' ελάχιστο χαλάρωση

Σαμαράς: Ούτε κατ' ελάχιστο χαλάρωση

-Συνεχή παρουσία και δράση ζήτησε από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός
-Στόχος να υλοποιηθούν χωρίς ολιγωρίες τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα έως τον Ιούνιο του 2014
-Oλοκληρώστε τις μνημονιακές υποχρεώσεις μέσα στον Αύγουστο
-Διακοπές μόνο για λίγες μέρες και μόνον κατόπιν συννενόησης

Μόνο με το φάιναλ φορ ασχολούνται οι Αγγελόπουλοι...
Σαμαράς: Ούτε κατ' ελάχιστο χαλάρωση
Συνεχή παρουσία και δράση μέχρι τον Ιούνιο του 2014 που ολοκληρώνεται η ελληνική προεδρία, ζήτησε από όλους τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
   
«Δεν επιτρέπεται ούτε κατ΄ ελάχιστον χαλάρωση», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, καθώς τα σφικτά χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας πρέπει να υλοποιηθούν χωρίς ολιγωρίες».
«Θέλω δουλειά, θέλω τήρηση του προγράμματος», τόνισε, ενώ ζήτησε για όσους σκοπεύουν να κάνουν χρήση ολιγοήμερων διακοπών, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου να συνεννοηθούν με τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκο.
Κλείσιμο
  
 «Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί», είπε ο πρωθυπουργός και έκανε ιδιαίτερη μνεία προς τα υπουργεία που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις σημειώνοντας ότι «ει δυνατόν να έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες μέχρι τέλος Αυγούστου».
   
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «τους επόμενους μήνες θα επιχειρήσει να αλλοιώσει ή και να ματαιώσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης». «Ήδη», είπε, «έχει προαναγγείλλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή». «Δεν θα το πετύχει», συμπλήρωσε. «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από τον επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό αυτό δρόμο».
  
 «Πρέπει, όμως, και εμείς να μην αποπροσανατολιστούμε και οδηγηθούμε σε λάθη και αστοχίες», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μίλησε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους και τις προτεραιότητας της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ κατά τον πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται η ανάπτυξη και απασχόληση, η εμβάθυνση της ένωσης και ολοκλήρωση της Ευρωζώνης και τέλος η μετανάστευση και η κινητικότητα.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη καθώς η οικονομική κρίση επέβαλε την υιοθέτηση περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής για την διαφύλαξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και την εξυγίανση της οικονομίας.

Από το πρωί της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς έχει συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου για να αξιολογήσουν τις πρώτες ώρες της εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή για τον ΦΠΑ στην εστίαση. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υπουργούς που χειρίζονται τα θέματα της οικονομίας και τις δύο πρόσφατες εκθέσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης