«Απαγορευτικά» τα παιδικά εμβόλια λόγω κόστους: Η τιμή τους αυξήθηκε κατά 2.700%!

«Απαγορευτικά» τα παιδικά εμβόλια λόγω κόστους: Η τιμή τους αυξήθηκε κατά 2.700%!

Την ανάγκη ανάληψης δράσης για την αντιμετώπιση του κόστους επισημαίνει ο γγ Δημόσιας Υγείας Ι.Μπασκόζος

«Απαγορευτικά» τα παιδικά εμβόλια λόγω κόστους: Η τιμή τους αυξήθηκε κατά 2.700%!
Την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους των παιδικών εμβολίων -αυξήθηκαν κατά 2.700% την τελευταία δεκαετία- και των συχνών ελλείψεων, λόγω ελλιπούς παραγωγής, που δημιουργούν προβλήματα στην πετυχημένη έκβαση του καθολικού εμβολιασμού, επισήμανε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, στη διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο των εργασιών της 67ης Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης στη Βουδαπέστη.

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των τιμών είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο καθένας να εκπληρώσει τους στόχους εμβολιασμού και να αποτρέψει την εξάπλωση ασθενειών στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς» τόνισε ο κ. Μπασκόζος.

Ο γγ αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει δοθεί από πλευράς υπουργείου Υγείας στην προστασία της υγείας των προσφύγων και των μεταναστών και ενημέρωσε για την οργάνωση μαζικών εμβολιασμών που ξεπέρασαν τους 30.000, στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών και αφορούσαν την κάλυψη 10 παιδικών νοσημάτων. «Με τη βοήθεια της UNICEF, του ΠΟΥ της ΕΕ και των ΜΚΟ η εμβολιαστική κάλυψη ξεπέρασε το 80% που είναι ακόμη μεγαλύτερη αν υπολογισθούν οι εμβολιασμοί στις χώρες διέλευσης» είπε.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, ανέφερε ότι, μετά τον Μάρτιο του 2016 και το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, εφαρμόστηκε πρόγραμμα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού κατά 10 παιδικών ασθενειών (Διφθέρα, Τέτανο, Κοκκύτη, Αιμοφιλοινφλουέντσας, Ηπατίτιδας Β, Πνευμονιόκοκκο, Ιλαρά, Παρωτίτιδα, Ερυθρά και Πολιομυελίτιδα).

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φφροντίδας Υγείας η ανοσοποίηση των παιδιών των προσφύγων θα συνεχιστεί έως την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη ισχυρών συστημάτων ανοσοποίησης σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Εμβολιαστικής Δράσης το 2015-2020.  

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε βίντεο: «Απαγορευτικά» τα παιδικά εμβόλια λόγω κόστους: Η τιμή τους αυξήθηκε κατά 2.700%!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης