Έρευνα: Η ιππασία κάνει τα παιδιά... εξυπνότερα

Έρευνα: Η ιππασία κάνει τα παιδιά... εξυπνότερα

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πιο ευφυή και να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο αν αποφασίσουν να ασχοληθούν με την ιππασία 

Έρευνα: Η ιππασία κάνει τα παιδιά... εξυπνότερα
Είναι γνωστό ότι οι γονείς κάνουν τα πάντα για να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον και μια ευτυχισμένη ζωή, επενδύοντας πολύ στη μάθηση τους και στην παιδεία τους.

Πρόσφατη έρευνα έρχεται να δείξει ότι οι γονείς μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ευφυΐα και στην παιδεία των παιδιών τους, αν οι ίδιοι αποφασίσουν να τα στρέψουν προς... την ιππασία.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, όταν κάποιο παιδί βρίσκεται πάνω στη σέλα και ιππεύει, οι δονήσεις που γίνονται από το ζώο ενεργοποιούν το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μάθηση και τη μνήμη.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο  εξέτασαν τις επιδράσεις της ιππασία στις αποδόσεις των παιδιών. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους μαθητές να συμπληρώσουν ένα τεστ μαθηματικό και ένα τεστ με απλές απαντήσεις πριν την ιππασία και μετά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η ιππασία βελτιώνει σημαντικά τη στάση των παιδιών σε θέματα συμπεριφοράς, ενώ μικρότερη επίδραση παρατηρήθηκε στα αποτελέσματα τους κατά την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Τα αποτελέσματα αυτά σημαίνουν, επίσης, ότι η ιππασία θα μπορούσε να βελτιώσει τις γνωστικές ικανότητες των παιδιών, σύμφωνα πάντα με την έρευνα αυτή που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Public Health.

Αυτές οι γνωστικές ικανότητες του εγκεφάλου σχετίζονται και μπορούν να οδηγήσουν σε αναβαθμισμένα επίπεδα μάθησης, σε καλύτερη μνήμη και σε ευκολότερη επίλυση προβλημάτων.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Mitsuaki Ohta, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των βημάτων που κάνει το άλογο ( δονήσεις) είναι ότι παράγει τρισδιάστατες επιταχύνσεις» και συμπληρώνει «πιστεύω ότι μερικές από τις διαφορές μεταξύ των αποδόσεων του αναβάτη μπορεί να οφείλονται σε αυτές τις επιταχύνσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης