Γνωρίστε τον Pietro Boselli, τον πιο hot μαθηματικό στον κόσμο!

Γνωρίστε τον Pietro Boselli, τον πιο hot μαθηματικό στον κόσμο!

Ο 27χρονος Ιταλός έχει καταφέρει να δώσει διττή σημασία στον όρο «μαθηματικό μοντέλο»...

Γνωρίστε τον Pietro Boselli, τον πιο hot μαθηματικό στον κόσμο!
Ίσως να μην έχετε γνωρίσει ακόμα τον Pietro Boselli, αν δεν είστε ανάμεσα στο μισό εκατομμύριο φανατικούς θαυμαστές του, που τον ακολουθούν στο Instagram. O 27χρονος Ιταλός έχει καταφέρει να δώσει διπλή έννοια στον όρο «μαθηματικό μοντέλο», αφού είναι και καθηγητής μαθηματικών στο βρετανικό πανεπιστήμιο University College London, αλλά και επιτυχημένο μοντέλο και για την ακρίβεια, σούπερ μόντελ!

Κλείσιμο


Ο Boselli έδωσε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Guardian, αφού το ενδιαφέρον για την προσωπικότητά του μεγαλώνει, από όταν περιοδικά και εφημερίδες σε όλο τον κόσμο τον ανακήρυξαν τον πιο hot μαθηματικό, που είναι παράλληλα και μοντέλο.



Ο ίδιος εξηγεί, ότι από μικρή ηλικία, εκτός από τους δεινόσαυρους, τον γοήτευαν τα μαθηματικά και κλεινόταν επί ώρες στο γραφείο του με ένα μολύβι και πολλά χαρτιά μέχρι να λύσει μια εξίσωση... Σπούδασε μαθηματικός και το μεταπτυχιακό του είχε θέμα τις τουρμπίνες ενώ τώρα διδάσκει στο βρετανικό πανεπιστήμιο μαθηματικά στο τμήμα Μηχανικών. Εκεί, όπου, ένας φοιτητής του ανέβασε στα social media, φωτογραφίες του Boselli και έγραψε, ότι ο καθηγητής εκτός από μαθηματικός είναι και μοντέλο και τότε... το διαδίκτυο «πήρε φωτιά»! Ο Boselli έγινε διάσημος αμέσως σε όλο τον κόσμο και άρχισε να έχει μεγάλη ζήτηση ως μοντέλο.



Ο γοητευτικός Ιταλός λανσάρει, κυρίως, εσώρουχα και πρόσφατα έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Attitude. Λατρεύει τα μαθηματικά και δηλώνει ότι ο αγαπημένος του αριθμός είναι το 8, χωρίς να έχει κάποιον ιδιαίτερο λόγο που να αιτιολογεί την προτίμησή του.



Ο συνδυασμός της Φυσικής και των Μαθηματικών άρχισε να ενδιαφέρει τον νεαρό άνδρα όταν σε ηλικία 16 ετών διάβασε το βιβλίο των Eistein και Infeld «Η εξέλιξη της Φυσικής», αλλά διευκρινίζει ότι ποτέ δεν προσπάθησε να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ, που άλλωστε, «δεν έχει κατασκευαστεί από μαθηματικό, αλλά από αρχιτέκτονα», όπως δηλώνει ο ίδιος.



Όσο δε για την σχέση των συναδέλφων του μοντέλων με τα μαθηματικά, περιγράφει ότι κάποτε στα παρασκήνια μιας επίδειξης, είχε μαζί του ένα βιβλίο εξισώσεων και κάποιος συνάδελφός του, του είπε ότι: «αυτό αποκλείεται να είναι βιβλίο εξισώσεων, αφού έχει επάνω και γράμματα εκτός από αριθμούς».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης