Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 62 ετών άφησε η Εύη Βουτσινά, γνωστή γαστρονόμος και αρθρογράφος.
Η Εύη Boυτσινά γεννήθηκε το 1951 στη Λευκάδα, όπου και έζησε μέχρι το 1968. Έκανε σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δίδαξε αγγλικά, ιδιωτικά, για μερικά χρόνια.
Για 25 χρόνια ασχολούνταν επαγγελματικά με τη μαγειρική. Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη θεωρητική πλευρά της γαστρονομίας αρθρογραφόντας σχετικά. Επίσης κατέγραφε συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το υλικό των καταγραφών ήταν και η αφετηρία για το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς της ως μαγείρισσας.
Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Το ψωμί" κυκλοφόρησε το 1995 από τις Εκδόσεις Τροχαλία και η Β' έκδοση το 2000 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η τετράτομη "Γεύση Ελληνική" ήταν το δεύτερο έργο της γύρω από τη γαστρονομία. Ακολούθησε η τρίτομη "Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας" το 2004 και το "Κρόκος-σαφράν" την ίδια χρονιά.
Κλείσιμο
Έχει εκδώσει επίσης το τρίτομο έργο "Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο" το 1981.
Το πρόγραμμα Female Founders Hub @ Hospitality, από το WHEN και με την ουσιαστική υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, προσφέρει ευκαιρίες μάθησης, mentoring και δικτύωσης σε γυναίκες επαγγελματίες του HORECA.
Οι μοναδικές φόρμουλες της LA VIE EN ROSE κάνουν κάθε στιγμή ομορφιάς να μοιάζει με μικρή γιορτή – Ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές που θα μονοπωλήσουν τη φετινή λίστα δώρων.
Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, πιέζουν και μικραίνουν, θα ήθελες να υπάρχουν κάποιες μικρές απολαύσεις που θα μπορείς να τις απολαμβάνεις λίγο περισσότερο, όπως τη νέα ΙΟΝ Σοκοφρέτα Double Choco