Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μίχος διαψεύδει τη Ζαρούλια - Ο Μιχαλολιάκος ήξερε για τη δολοφονία Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μίχος διαψεύδει τη Ζαρούλια - Ο Μιχαλολιάκος ήξερε για τη δολοφονία Φύσσα

Τι είπε στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής

4926198
Νέα διαφορετικά δεδομένα για τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά εισέφερε σήμερα με την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι «αν θυμάμαι καλά» από συνομιλίες που είχε με άλλους συγκατηγορουμένους του σήμερα βουλευτές ο Ν. Μιχαλολιάκος «έβριζε» το βράδυ της δολοφονίας του μουσικού. Ο ισχυρισμός αυτός του Ν. Μίχου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απολογία της Ε. Ζαρούλια, η οποία είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι η ίδια και ο Ν. Μιχαλολιάκος έμαθαν για την δολοφονία Φύσσα την επόμενη ημέρα.

Ενδεικτικός είναι ο εξής διάλογος που έλαβε χώρα στο δικαστήριο μεταξύ της πρόεδρου και του κατηγορουμένου:

Πρόεδρος: Ποιος σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;

Κατηγορούμενος: Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με τον Λαγό που μίλησα έβριζε θεούς και δαίμονες.

Πρόεδρος: Και ο αρχηγός;

Κατηγορούμενος: Αν θυμάμαι καλά, μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σας λέω. Του λέω ποιος το έκανε ρε Γιάννη; Μου λέει εκείνος ο ηλίθιος!

Πρόεδρος: Τον ήξερε δηλαδή;

Κλείσιμο
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω.
4926215

«Την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα ήμουν στην Εύβοια. Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περιαστικό με κάποιον Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό» είπε ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής για να προσθέσει: «Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον, δεν κανείς τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι είχε γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά είπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ό,τι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ».

Αναφερόμενος δε στη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου με την οποία αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι το έκανε χωρίς να ενημερώσει κανέναν. «Βγήκε μια μέρα ο Μιχαλολιακος και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη χωρίς να ξέρουμε τίποτα. Έπρεπε να την αναλάβει και να προχωρήσουμε σε διαγραφές. Αυτός το έκανε προεκλογικά, μόνος του, σε λάθος χρόνο και χωρίς διαγραφές», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή ο Ν. Μίχος υποστήριξε: «Αποχώρησα τον Σεπτέμβριο 2017 από τη Χρυσή Αυγή γιατί δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα από νωρίς. Είχα την άποψη ότι η τοπική μας στην Εύβοια έπρεπε να έχει κινηθεί αλλιώς με διαγραφές. Μετά τον Φύσσα πιστεύω έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της τοπικής. Μας είχαν πει ότι μόλις βγει ο αρχηγός από τη φυλακή θα γίνουν όσα πρέπει. Μας ζητούσαν να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε. Ένα άλλο θέμα που με πείραξε ήταν το πού πήγαιναν τα λεφτά από τις συνδρομές και όχι μόνο. Οι δράσεις είχαν σταματήσει. Που πήγαιναν τα χρήματα;» είπε σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αποχώρηση.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της απολογίας του Ν. Μίχου σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης. Συγκεκριμένα ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου φώναξε «είσαι γελοίος», με τον συνήγορο του Ν. Μίχου να απαντά με το χαρακτηρισμό «φασιστάκο». Οι τόνοι ανέβηκαν και το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση.
4926136

Αφορμή για τον καβγά ήταν η παραίνεση του συνηγόρου του Νίκου Μίχου προς τον πελάτη του προκειμένου να αναφερθεί στις ιδεολογικές διαφορές του με τη Χρυσή Αυγή.

Είχε προηγηθεί στο δικαστήριο η απολογία του Ν. Κούζηλου ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής», αρνούμενος τις κατηγορίες σε βάρος του. Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε: «Για τη δολοφονία Φύσσα έμαθα από τα κανάλια για ένα περιστατικό στο Κερατσίνι. Μετά άρχισαν να λένε για κάποιον που ήταν στη Χρυσή Αυγή. Ρωτούσαμε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και κανείς δεν ήξερε τον Ρουπακιά. Ήμασταν όλοι κάπως. Υπήρχε η δήλωση Δένδια ότι "θα τους κλείσω όλους φυλακή", όποτε δεν ξέραμε τι γινόταν. Από τη δικογραφία γνωρίζω όσα γνωρίζω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης