Έκρηξη στο Εφετείο: «Καθαρό» το καλάσνικοφ των βομβιστών

Έκρηξη στο Εφετείο: «Καθαρό» το καλάσνικοφ των βομβιστών

Το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση -Βασικό σενάριο παραμένει να πρόκειται για μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών

Έκρηξη στο Εφετείο: «Καθαρό» το καλάσνικοφ των βομβιστών
«Καθαρό» είναι το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως. 

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, προέκυψε ότι προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Ωστόσο βασικό σενάριο παραμένει να πρόκειται για μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών καθώς αυτή είναι μια ομάδα που στο παρελθόν έχει τοποθετήσει και παρόμοιας ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς και έχει χρησιμοποιήσει καλάσνικοφ.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα οι έρευνες της αστυνομία συνεχίζονται ενώ όπως φαίνεται 
η ομάδα των βομβιστών ήταν πολυμελής. 

Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκτός από την ομάδα που μετέφερε και άφησε το σακίδιο με τα εκρηκτικά στην είσοδο του κτηρίου, υπήρχαν και άλλα τέσσερα άτομα με μηχανές που είχαν ακροβολιστεί στους δρόμους γύρω από το Εφετείο προκειμένου να «παρέμβουν» σε περίπτωση κατά την οποία υπήρξε αντίδραση.

Οι αστυνομικοί, πάντως, δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο στοιχείο από το λευκό βαν των βομβιστών που βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια ενώ αναζητούν υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας προκειμένου να δουν μήπως μπορέσουν να χαρτογραφήσουν το πώς έφυγαν οι βομβιστές από τη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Οικονόμου όπου παράτησαν το όχημα διαφυγής από το Εφετείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης