Λέσβος: Γενική απεργία σήμερα για το μεταναστευτικό

Λέσβος: Γενική απεργία σήμερα για το μεταναστευτικό

Κύριο αίτημα η αποσυμφόρηση του νησιού και η διατήρηση όσων προσφύγων και μεταναστών αντέχουν οι υπάρχουσες δομές

Λέσβος: Γενική απεργία σήμερα για το μεταναστευτικό
Νεκρώνουν τα πάντα σήμερα στη Λέσβο μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να κηρυχθεί γενική απεργία για το προσφυγικό,  και την ανταπόκριση του συνόλου σχεδόν των φορέων του νησιού. Κύριο  αίτημα η αποσυμφόρηση του νησιού και η διατήρηση όσων προσφύγων και μεταναστών αντέχουν οι υπάρχουσες δομές.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημοτικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και οι παιδικοί σταθμοί, καταστήματα και επιχειρήσεις , φαρμακεία, ενώ η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί.

Στη Λέσβο σήμερα και ιδιαίτερα στην περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης, ζουν περισσότεροι από 8.400 μετανάστες. Στο σύνολό τους είναι εγκλωβισμένοι από την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ενώ οι 6.500 που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας ζουν σε χώρους με υποδομές, μόλις για 2.000 άτομα. Οι υπόλοιποι ζουν σε σκηνές ή παράγκες που έχουν φτιάξει οι ίδιοι, τόσο μέσα στον καταυλισμό, όσο και στα γύρω κτήματα.

Κλείσιμο
«Έχουν περάσει μια θηλιά στο λαιμό μας. Εμείς θα την βγάλουμε!» είπε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός για το θέμα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης