Σοκάρει θύμα των Γεωργιανών ληστών: «Με χτυπούσαν με σιδερένιο εργαλείο και κατσαβίδι»

Σοκάρει θύμα των Γεωργιανών ληστών: «Με χτυπούσαν με σιδερένιο εργαλείο και κατσαβίδι»

52χρονος επιχειρηματίας στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr περιέγραψε έναν προς έναν τους δράστες που τον χτύπησαν ανελέητα στο σημείο όπου είχε πρόσφατα εγχειριστεί και είχε ράμματα - Τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν 

Σοκάρει θύμα των Γεωργιανών ληστών: «Με χτυπούσαν με σιδερένιο εργαλείο και κατσαβίδι»
«Οι ληστές με χτυπούσαν με τα χέρια τους στο σημείο που είχα πρόσφατα εγχειριστεί και έχω ράμματα...» είναι τα λόγια ενός εκ των θυμάτων της άγριας συμμορίας των Γεωργιανών ληστών, του 52χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων που στις αρχές Σεπτεμβρίου, δέχτηκε στο σπίτι του την επίσκεψη των βασανιστών του. Ο 52χρονος στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr περιέγραψε έναν προς έναν τους δράστες που τον χτύπησαν ανελέητα στο σημείο όπου είχε πρόσφατα εγχειριστεί και είχε ράμματα απειλώντας τον ότι θα τον σκότωναν αν το pin που τους είχε δώσει για την κάρτα αναλήψεων δεν ήταν σωστό.

«Ο ένας από τους δράστες κρατούσε στα χέρια του μια "σκύλα", σιδερένιο εργαλείο χρώματος κόκκινου καθώς και ένα κατσαβίδι μεγάλου μεγέθους. Από τα χτυπήματα που μου προκάλεσαν οι δράστες, έχω μώλωπες στη μύτη και εκχυμώσεις στην περιοχή του αριστερού οφθαλμού. Επίσης, θέλω να σας πω ότι οι δράστες με χτυπούσαν με τα χέρια στο σημείο που είχα πρόσφατα εγχειριστεί και έχω ράμματα. Όπως με διαβεβαίωσε ο γιατρός μου δεν πρέπει να έχει επηρεαστεί η κήλη μου αλλά λίγο τα ράμματα τα οποία θα καθυστερήσω να κόψω».
Στην περιγραφή τους για τη συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί αναφέρουν πως «
Κλείσιμο
Την 04:35 της 10/9/2017 εισήλθαν από την κεντρική είσοδο χωρίς παραβίαση σε διαμέρισμα Α' ορόφου όπου διαμένει ο 52χρονος επιχειρηματίας, κατευθύνθηκαν στο δωμάτιο που βρισκόταν ο παθόντας όπου με άσκηση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριών, τον ακινητοποίησαν, του έδεσαν τα χέρια με γάζες που βρήκαν στο χώρο και αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιοπου παραβίασαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρήματα». 

Στο διαβιβαστικό που συνέταξε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής η οποία και εξιχνίασε την υπόθεση, αναφέρεται υπογραμμισμένο το εξής:
«Η σωματική βία που ασκούσαν ήταν ιδιαίτερα σκληρή, δένοντας και χτυπώντας τους παθόντες στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ σε μία εκ των περιπτώσεων δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και οικιακό σίδερο (σ.σ αναφέρεται στην περίπτωση της 85χρονης που σιδέρωσαν οι Γεωργιανοί ληστές) το οποίο αφού πυράκτωσαν προκάλεσαν βαριά σωματική βλάβη στην ηλικιωμένη παθούσα, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθούσαν έθετε σε κίνδυνο τους παθόντες αφού δρούσαν με ιδιαίτερα μεγάλη βιαιότητα αφήνοντας τους χτυπημένους και δεμένους...». 

Τα τελευταία θύματα των Γεωργιανών ληστών - βασανιστών ένα νεαρό ζευγάρι που διέμενε στην περιοχή της Βούλας και δέχτηκαν την επίσκεψη της εγκληματικής ομάδας, δύο ημέρες πριν τη σύλληψή τους μιλούν στο protothema.gr για όλα όσα αντίκρισαν μπαίνοντας στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι στάθηκαν τυχεροί αφού οι Γεωργιανοί που προφανώς τους παρακολουθούσαν αποφάσισαν να μπουκάρουν μέσα την ώρα που απουσίαζαν. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το σπίτι ήταν λεηλατημένο και θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο αφού οι δράστες είχαν κατεβάσει όλες τις ντουλάπες για να αρπάξουν όσα περισσότερα ρούχα, υποδήματα και κοσμήματα μπορούσαν να κουβαλήσουν.
«Είχαν ξηλώσει ακόμη και τα ντουλάπια της κουζίνας και τα ξύλα από το τζάκι για να βρουν χρήματα» περιγράφουν ενώ όπως λέει ο ένοικος του διαμερίσματος είχαν τέτοιο θράσος και ψυχραιμία που «άνοιξαν το ψυγείο και έφαγαν τη σπανακόπιτα που είχε φέρει η μητέρα μου...Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Όταν μπήκαν απουσιάζαμε. Είναι προφανές ότι μας παρακολουθούσαν». 

H δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr 






Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί ληστές 










Άνω - κάτω διαμέρισμα στη Βούλα 









Ο συνήγορος των τεσσάρων εκ των επτά Γεωργιανών συλληφθέντων κ. Γιώργος Ψαρρής μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως «Είναι ανεπαρκές έως και μηδαμινό το αποδεικτικό υλικό, για τις ληστείες που κατηγορούνται οι εντολείς μου. Αναμένουμε το σπουδαιότερο όλων, το DNA προκειμένου να αποδειχτεί η αθωότητά τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης