Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Ο 32χρονος «τζιχαντιστής» σε δράση

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Ο 32χρονος «τζιχαντιστής» σε δράση

Στο νέο υλικό που δημοσιεύει το protothema.gr φορά βαρύ οπλισμό, ποζάρει πάνω σε πολεμικό άρμα και πυροβολεί - Σύμφωνα με τη συνήγορό του οι νέες εικόνες αποδεικνύουν ότι δεν ήταν μέλος του ISIS

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Ο 32χρονος «τζιχαντιστής» σε δράση
Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον πόλεμο της Συρίας με πρωταγωνιστή τον 32χρονο συλληφθέντα, κατηγορούμενο για συμμετοχή στον ISIS παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr.

Όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό, ο 32χρονος φορά βαρύ οπλισμό και ποζάρει πάνω σε πολεμικό άρμα, ενώ σε άλλη φωτογραφία φαίνεται να πυροβολεί με το όπλο του εναντίον αδιευκρίνιστου στόχου.

Αυτές οι φωτογραφίες που περιέχονται στην δικογραφία, σύμφωνα με το περιβάλλον του 32χρονου αποδεικνύουν ότι ο φερόμενος ως τζιχαντιστής
δεν ήταν μέλος του ISIS, αλλά στρατιώτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Κλείσιμο
Η συνήγορος του 32χρονου, Τριανταφυλλιά Τσιούλπα



Σύμφωνα με άλλα στοιχεία τα οποία περιέχονται μέσα στη δικογραφία, ο 32χρονος ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του τον Ιούνιο του 2016, και έκτοτε διαμένει σε δομές φιλοξενίας μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Ενώπιον του ανακριτή θα υποστηρίξει ότι οι κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία δεν προέρχονται από τη γυναίκα του αλλά από τρίτο πρόσωπο. Συγκεκριμένα η καταγγελία καταγράφηκε στις 5/9/2017.











Τι δηλώνει η συνήγορος του 32χρονου

"Ο κατηγορούμενος δεν είναι μέλος ή στέλεχος του ISIS. Υπηρετούσε αρχικώς ως αστυνομικός στο τμήμα ασφαλείας του Άσαντ, στη Συρία, με την έναρξη του Συριακού Εμφυλίου Πολέμου, εκδιώχθηκε και εντάχθηκε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ο οποίος δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση" λέει στο protothema.gr η κα. Τριανταφυλλιά Τσιούλπα. 

Για να προσθέσει: "Σε πολεμική συμπλοκή μεταξύ στρατευμάτων του Άσαντ και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι από σφαίρα από τα αντίπαλα πυρά  των στρατιωτών του Άσαντ, και για το λόγο αυτό μετά την διάσωσή του από τους συστρατιώτες του διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Συρίας, στο οποίο και νοσηλεύτηκε. Όταν έγινε καλά, στελέχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τον εκδίωξαν, από το στρατό, διότι θεώρησαν ότι κατά το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του, επειδή το νοσοκομείο λειτουργούσε υπό το καθεστώς του Άσαντ, ότι εντάχθηκε στους κόλπους του στρατού του Άσαντ και συνεπώς κρίθηκε προδότης, απειλώντας αυτόν με τη ζωή του".

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της: "Για το λόγο αυτό ζήτησε διαφυγή αρχικά στην Τουρκία, το έτος 2014 όπου από εκεί έκανε και την είσοδό του στην Ελλάδα με κύμα προσφύγων, τον Ιούνιο του 2016, με πρώτη επίσημη καταγραφή στη Λέρο, τον Ιούνιο του 2016, στην πορεία μαζί με άλλους Πρόσφυγες Πολέμου, πήγαν σε camp στον Πειραιά, και από εκεί στην Ειδομένη. Όταν έκλεισαν τα σύνορα, μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όπου διέμενε μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του σε δομές φιλοξενίας ΜΚΟ".

Όσον αφορά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία η συνήγορος του 32χρονου αναφέρει: "Στην συνέχεια στις 05-09-2017 έγινε σε βάρος του καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, από τρίτο πρόσωπο, και όχι τη γυναίκα του, για την οποία μέχρι σήμερα η ποινή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς άσκησε το ένδικο μέσο της εφέσεως, πλην όμως κατά την καταγγελία αυτή, δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς  η κάρτα ασύλου του του χορηγήθηκε στις 19-09-2017, δηλώθηκε στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών και για το λόγο αυτό του απαγορεύθηκε η είσοδός του στη χώρα στης 15-10-2017, ενώ ήδη είχε λάβει κάρτα ασύλου και 2 μέρες πριν τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε έρθει για να δώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη για το άσυλο".

Και καταλήγει: "Πρόκειται για στρατιώτη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και όχι για μέλος του ΙSIS, μέχρι σήμερα δεν έχει ταυτοποιηθεί σε καμία τρομοκρατική ενέργεια, ως δράστης από τις επίσημες διωκτικές αρχές παγκοσμίως όπως προκύπτει από τα διεθνή σήματα SIRENE, INTERPOL και EUROPOL. Επιπλέον τα 2 βίντεο που επικαλούνται ως ενοχοποιητικά σε βάρος του οι αρχές που βρέθηκαν στο κινητό του δείχνουν τον ίδιο τραυματία, και όχι κάποιον άλλο. Ενώ το υπόλοιπο υλικό είναι ουδέτερα βίντεο που δεν έχουν καμία σημασία για την ουσία της υποθέσεως οι δε φωτογραφίες που έχουν συμπεριληφθεί δεν αποδεικνύουν καμία συμμετοχή του κατηγορουμένου στον ISIS, διότι σε όλες είναι με ακάλυπτο το πρόσωπό του, σε καμία δεν φαίνεται το χαρακτηριστικό λάβαρο του ΙSIS, τα χρώματα της στολής του είναι τελείως διαφορετικά από αυτά των μαχητών του ΙSIS".



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης