«Διέλυσε οικογένειες, δυο παιδιά έμειναν ορφανά», είπε ο πατέρας της φόνισσας του Κορωπίου

«Διέλυσε οικογένειες, δυο παιδιά έμειναν ορφανά», είπε ο πατέρας της φόνισσας του Κορωπίου

Συνεχίζεται η δίκη για το πολύκροτο έγκλημα - Δριμύ «κατηγορώ»από τον πατέρα της φόνισσας, κατά του ερωτικού συντρόφου της κόρης του

«Διέλυσε οικογένειες, δυο παιδιά έμειναν ορφανά», είπε ο πατέρας της φόνισσας του Κορωπίου
«Όλα ξεκίνησαν από αυτόν το άνθρωπο, τον Γιάννη Θεοδωρή. Και οι δυο κοπέλες είναι θύματά του. Διέλυσε δυο οικογένειες, δυο παιδιά έμειναν ορφανά και τα εγγόνια μου χωρίς πατέρα. Είχε και τις δυο γυναίκες για να παίζει....».

 
Με αυτά τα λόγια, ξέσπασε σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη για το πολύκροτο έγκλημα στο Κορωπί, ο πατέρας της 27χρονης κατηγορουμένης Νικολέτας Παπαϊωάννου.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ», κατά του ερωτικού συντρόφου της κόρης του, για τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της 35χρονης Θεοδώρας Πασπαλά από τα χέρια της κόρης του! 
Κλείσιμο

Το
έγκλημα είχε λάβει χώρα πέρυσι τον Αύγουστο στο Κορωπί
και είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η 27χρονη κατηγορουμένη που διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 41χρονο Γιάννη Θεοδωρή, μπήκε στο σπίτι της 35χρονης και τη δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές στην ωμοπλάτη μπροστά στα μάτια των παιδιών της.


Ο πρωταγωνιστής του ερωτικού τριγώνου, ο 41χρονος  Γιάννης Θεοδωρής


Η 35χρονη ήταν σύζυγος του 41χρονου - είχαν δυο παιδιά - αλλά βρίσκονταν σε διάσταση μαζί του. Η κατηγορουμένη, είχε αποκτήσει επίσης δυο παιδιά με τον Γιάννη Θεοδωρή, στο πλαίσιο ερωτικής σχέσης που είχαν συνάψει επί σειρά ετών. 

Σήμερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας της 27χρονης κατηγοορουμένης, Νικολέτας Παπαϊωάννου, ο οποίος αρχίζοντας την κατάθεσή του, είπε: «Όλα ξεκίνησαν από τον Γιάννη. Και οι δύο κοπέλες ήταν θύματα του. Τις είχε και τις δύο για να παίζει. Μπλεκόντουσαν και χτυπιόντουσαν. Έμειναν τέσσερα παιδιά χωρίς οικογένεια. Διέλυσε δυο σπίτια. Στη κόρη μου είχε πει ότι ήταν χωρισμένος».

 
Ο Δ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι ήταν «σφάλμα» του που δεν είχε διώξει τον 41χρονο και την κόρη του από το σπίτι του όπου έμεναν όλοι μαζί αλλά όπως είπε, το έκανε γιατί λυπόνταν τα εγγόνια του. «Έπρεπε να τον είχα διώξει. Έλεγα στη κόρη μου ότι ''σας κοροϊδεύει και τις δύο''. Και ο πατέρας της Θεοδώρας όμως, μου είχε πει: «Αυτός κατέστρεψε εμάς, θα καταστρέψει κι εσάς».

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας της κατηγορουμένης, είχε δεχθεί επίθεση από τον 41χρονο, ο οποίος μια ημέρα μετά τη δολοφονία της γυναίκας του από την Νικολέτα Πασπαλά, πήγε στο σπίτι του στο Κορωπί και τον πυροβόλησε. «Ήθελε να κάνει τον καλό στην άλλη οικογένειά του. Ήρθε και με πυροβόλησε στο σπίτι μου, εκεί που ήταν τα δυο παιδιά του», είπε σήμερα ο Δ. Παπαϊωάννου για την επίθεση που δέχθηκε από τον 41χρονο. 

Μιλώντας για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν το έγκλημα και τις σχέσεις της κόρης του με το θύμα, ο μάρτυρας υποστήριξε στο δικαστήριο πως η άτυχη Θεοδώρα Πασπαλά ήταν εκείνη που απειλούσε την κόρη του και όχι το αντίστροφο, όπως έχουν υποστηρίξει άλλοι μάρτυρες στη δίκη.

«Η κόρη μου ήταν ήρεμη και αγαπητή, δεν έχει βιαιότητα. Σίγουρα είχε βγει εκτός αυτού. Είχε βγει η Θεοδώρα και την είχε απειλήσει για τη ζωή του παιδιού της. Τη είχε πει ότι θα σκοτώσω το μπάσταρδό σου....», είπε και συνέχισε: «Εγώ παρέδωσα την κόρη μου στην αστυνομία. Είχε πάρει το αυτοκίνητο (σ.σ. μετά το έγκλημα) και περιφερόταν μαζί με το παιδί της. Τους πήρα και πήγανε στο αστυνομικό τμήμα. Ήταν στεναχωρημένη και φοβισμένη, έτρεμε. Μου είπε ότι δεν είχε χτυπήσει τη  Θεοδώρα θανάσιμα... Τη ρώτησα, «την σκότωσες»; «Όχι», μου είπε, «ήταν όρθια» και της είπα «πάμε να την δούμε στο Κέντρο Υγείας».


Όσο για το μαχαίρι που είχε πάνω της η κατηγορουμένη, ο πατέρας της είπε ότι το είχε αγοράσει λίγο πριν το έγκλημα για το σπίτι επειδή δεν είχαν μαχαίρια, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η δολοφονία της 35χρονης από την κόρη του δεν ήταν προσχεδιασμένη.

«Πήρε το μαχαίρι και πήγε να υπερασπιστεί το παιδί. Μου είπε ότι την τρύπησε λίγο στην πλάτη για να τη φοβίσει, να αφήσει το παιδί και να φύγουν και ότι δεν έβαλε το μαχαίρι μέσα», επανέλαβε.

 
Ο πατέρας της κατηγορουμένης ανέφερε ακόμη ότι παντού άκουγε άσχημα λόγια για τον ερωτικό σύντροφο της κόρης του. «Δεν έχω καμία σχέση με το Γιάννη και δεν θέλω να έχω. Και κανείς να μην έχει σχέση με τέτοιους ανθρώπους. Δυο κοπελάρες και να σφάζονται για το Γιάννη είναι δυνατόν; Να τις ξεγελάει και τις δυο; Και να ξεγελάει και εμάς τους υπολοίπους, δυο οικογένειες; Τι πατέρα να δουν αυτά τα παιδιά αύριο; Τα εγγόνια μου και τα δικά του;», είπε ο μάρτυρας. 


Στη συνέχεια στο δικαστήριο κατέθεσε φίλη της άτυχης Θεοδώρας Πασπαλά, η οποία τόνισε ότι έβλεπε το θύμα να έχει φοβίες και έντονη ανησυχία από το 2014 και μετά. «Δεν μου έλεγε όμως γιατί ήταν ανήσυχη,  τα κρατούσε μέσα της, δεν ήθελε να μιλά για την οικογένειά της», είπε η μάρτυρας για την 35χρονη και συνέχισε: «Κάποια στιγμή μου μίλησε το 2015. Μου είπε ότι ο άνδρας της έχει εξωσυζυγική σχέση και ότι έχει αποκτήσει και παιδί».

 
Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη, μιλώντας για το θύμα: «Είχα δει ότι δεχόταν συνεχείς κλήσεις και ότι έκλεινε το τηλέφωνό της, εγώ τότε νόμιζα ότι την έπαιρναν οι τράπεζες. Μετά μου είπε ότι την έπαιρνε τηλέφωνα η κατηγορουμένη και ότι την παρακολουθούσε έξω από το σπίτι της.Μου είπε ότι η Παπαϊωάννου την είχε χτυπήσει στο συνεργείο του άνδρα της».


Ακόμη, στην κατάθεσή της η φίλη του θύματος, είπε: «Όταν πήγαινα στο σπίτι της, μου ζητούσε να καθίσω μέχρι αργά, μου έλεγε, φοβάμαι. Πήγαινε πολύ νωρίς στο σχολείο για να πάρει τα παιδιά και την είχα ρωτήσει το γιατί και μου έλεγε συνεχώς φοβάμαι. Μου είχε πει ότι θα έκανε ασφαλιστικά μέτρα, αλλά δεν μου είχε πει για απειλές. Προσπαθούσα να της πω κάνε κάτι. Έβλεπα μία φοβισμένη γυναίκα και μετά το διαζύγιο και δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί, αφού είχαν χωρίσει. 


Στη συνέχεια, η μάρτυρας κατέθεσε για την στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία της φίλης της: «Το έμαθα από την αδελφή της Θεοδώρας με πήρε τηλέφωνο. Έφυγα τρέχοντας από τη δουλειά, πήγα στο σπίτι της και είδα τα δυο παιδιά απ έξω.Το μόνο που μου είπαν τα παιδιά είναι «συγγνώμη που σας πήραμε από τη δουλειά σας, σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Η φίλη του μπαμπά μπήκε μέσα στο σπίτι και χτύπησε τη μαμά». Είχα παγώσει. Με ρωτούσαν «τι κάνει η μαμά».

 
Ακολούθησε η κατάθεση του γαμπρού του θύματος, (αδελφός της γυναίκας της Θεοδώρας Πασπαλά), ο οποίος είπε στο δικαστήριο: «Από το 2014 άρχισαν τα ανώνυμα τηλεφωνήματα στο σπίτι. Η κουνιάδα μου «έπεσε από τα σύννεφα» όταν έμαθε για τη σχέση του άντρα της με την Παπαϊωάννου και την εγκυμοσύνη της. Δεν είχε αντιληφθεί κάτι. Καβγάδισαν και τον ρώτησε αλλά εκείνος της είπε ότι ότι ήταν μια σύντομη περιστασιακή σχέση και ότι τον εκβιάζει η οικογένεια της κατηγορουμένης.


Στη συνέχεια τα τηλεφωνήματα μετατράπηκαν σε απειλές, του τύπου «θα σας κάψω», «θα σας σκοτώσω».

Η κουνιάδα μου τους είχε πιάσει επ αυτοφώρω στο σπίτι της Παπαϊωάννου να γλεντάνε αλλά επιτέθηκε μόνο στο σύζυγό της.

Μετά έβαλε μπροστά το διαζύγιο. Η κουνιάδα μου, φοβόταν και για τη ζωή της και για τη ζωή των παιδιών. Δεχόταν τηλεφωνήματα και απειλές συνεχώς. Ήταν καθημερινά με το φόβο». 
Η δίκη συνεχίζεται.

Δείτε βίντεο:
Έγκλημα στο Κορωπί : Το «κατηγορώ» του πατέρα της φόνισσας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης