Συγκλονιστική μαρτυρία: «Μη σκοτώνεις τη μαμά μας» φώναζαν τα παιδιά στη φόνισσα του Κορωπίου!

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Μη σκοτώνεις τη μαμά μας» φώναζαν τα παιδιά στη φόνισσα του Κορωπίου!

Όπως δήλωσε ενώπιον των δικαστών η αδελφή του θύματος: «Πέσανε πάνω της να της πάρουν το μαχαίρι αλλά εκείνη συνέχιζε....»

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Μη σκοτώνεις τη μαμά μας» φώναζαν τα παιδιά στη φόνισσα του Κορωπίου!
Με δάκρυα στα μάτια και με λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ, περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η μάρτυρας Έλλη Πασπαλά όσα βίωσε η 35χρονη αδελφή της, Θεοδώρα, από την 27χρονη, Νικολέτα Παπαϊωάννου κατηγορουμένη σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία που έχει γίνει γνωστή ως το έγκλημα του  Κορωπίου.

Η 27χρονη αποκαλούμενη ως «φόνισσα του Κορωπίου» κατηγορείται ότι έχει δολοφονήσει την 35χρονη Θεοδώρα Πασπαλά μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών της, πέρυσι το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι της στο Κορωπί. «Πέτρα του σκανδάλου» για το φρικτό αυτό έγκλημα αποτέλεσε ο 41χρονος σύζυγος του θύματος και εραστής της κατηγορουμένης. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο, καθώς θεωρείται πρωτοφανής για τα αστυνομικά και δικαστικά χρονικά. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 27χρονη, σήμερα, κατηγορουμένη τον Αύγουστο του 2016, επισκέφθηκε τη σύζυγο του 41χρονου συντρόφου της στο Κορωπί και μπροστά στα μάτια των δυο  ανήλικων παιδιών της, την δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές στην ωμοπλάτη. Η κατηγορουμένη διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 41χρονο σύζυγο του θύματος, με τον οποίο μάλιστα είχε αποκτήσει και δύο παιδιά! Το θύμα είχε επίσης δυο παιδιά με τον 41χρονο και το διάστημα εκείνο βρίσκονταν σε διάσταση μαζί του. Όπως προέκυψε, ο άνδρας διατηρούσε παράλληλες σχέσεις και με τις δυο γυναίκες επί σειρά ετών. 
Κλείσιμο

Τα όσα, όμως, αναδείχθηκαν σήμερα στο ακροατήριο από την μάρτυρα, αδελφή του θύματος, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το πρωτοφανές έγκλημα αλλά και όλα όσα είχαν προηγηθεί, πραγματικά συγκλονίζουν. 

Στην κατάθεση της, η κ. Έλλη Πασπαλά ανέφερε πως το έγκλημα έγινε μπροστα στα μάτια των παιδιών της αδελφής της, που την πήραν τηλέφωνο την στιγμή εκείνη, για να την ειδοποιήσουν ότι η κατηγορουμένη χτυπάει με μαχαίρι την μητέρα τους. «
Με πήρε τηλέφωνο το ένα παιδί και φώναζε βοήθεια. Άκουγα τα παιδιά να της φωνάζουν "μη σκοτώνεις τη μαμά μας"», είπε η μάρτυρας ξεδιπλώνοντας στη συνεχεια όλα όσα έζησε μετά το απίστευτο αυτό έγκλημα, με θύμα την αδελφή της. 

Κατέθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας στο δικαστήριο: «Μόλις με πήραν τα παιδιά σκέφτηκα αμέσως ότι πήγε η Παπαϊωάννου και επιτέθηκε στην αδελφή μου. Έφυγα αμέσως με το άνδρα μου και με πήρε ξανά τηλέφωνο στο δρόμο ο ανιψιός μου και μου είπε: «Ήρθε η γκόμενα του μπαμπά στο σπίτι και έσφαξε τη μαμά». Όταν πια φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας, η γιατρός μου ανακοίνωσε πως η αδελφή μου με το που την είχαν ακουμπήσει στο φορείο είχε πεθάνει. Έτρεχε αίμα από το στόμα της. Ο πρώην σύζυγος της αδελφής μου, ο Γιάννης ήταν εκεί και φώναζε: "Πείτε μου τι έπαθε η γυναίκα μου; Θα τη βρω την Παπαϊωάννου..."». 

Στη συνέχεια, η μάρτυρας αναφέρθηκε στο σκηνικό του εγκλήματος που έλαβε χώρα μπροστά στα δυο παιδιά της άτυχης αδελφής της: «Τα παιδιά, 11 και 13 ετών, είδαν την Παπαϊωάννου να χτυπάει τη μαμά τους με το μαχαίρι. Τη χτύπαγε την ρώταγαν γιατί το έκανε και εκείνη τους απαντούσε ότι «είναι εμποδιο». Πέσανε πάνω της τα παιδιά για να την σταματήσουν αλλά ήταν τέτοια η μανία της που εκείνη την μαχαίρωσε ξανά. Τα παιδιά προσπάθησαν να της πάρουν το μαχαίρι. Τα παιδιά μου είπαν ότι της έδωσαν δυο μπουνιές. Η Παπαϊωάννου χαστούκισε το ένα παιδί και το άλλο μπόρεσε να της πάρει το μχαίρι και να το πετάξει...».

«Της είχε κάνει τη ζωή κόλαση»
«Η αδελφή μου είναι στο χώμα» ανέφερε στο δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας για να περιγράψει στη συνέχεια το σκηνικό που βίωνε η αδελφή της και το οποίο παραπέμπει σε κόλαση. Είπε στην κατάθεσή της: «Την Άνοιξη του 2014, η αδελφή μου άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα 3 και 4 τη νύχτα. Κανείς δεν μίλαγε όταν απαντούσε εκείνη. Κάποιες φορές όταν απαντούσε ο πρώην γαμπρός μου τον είχε ακούσει να λέει:"μη με ενοχλήσεις ξανά, μη με ξαναπάρεις". Η Παπαϊωάννου πήρε κάποια στιγμή την αδελφή μου και της είπε ότι είναι η σύντροφος του γαμπρού μου και ότι γεννάει το παιδί του. Η αδελφή μου καβγάδισε με τον άντρα της γι´αυτό και εκείνος της είπε ότι ήταν κάτι περιστασιακό πως έχει τελειώσει, ότι το παιδί δεν είναι δικό του και πως προτίθεται να κάνει τεστ DNA. Η Παπαϊωάννου της τηλεφωνούσε συνέχεια. Θυμάμαι μια φορά που είχαμε πάει μια επίσκεψη με την αδελφή μου, της είχε τηλεφωνήσει 80 φορές από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 12:30. Την έπαιρνε συνέχεια όταν δεν έβρισκε το Γιάννη». 

Πρόεδρος: Πως αντιμετώπιζε η αδελφή σας την κατηγορουμένη; 

Μάρτυρας: Της έλεγε να σταματήσει να την ενοχλεί, όταν ο Γιάννης της είχε πει ότι ήταν κάτι περιστασιακό που τελείωσε προσπαθούσε να κρατήσει το γάμο της, είχε δυο παιδιά μαζί του. Αργότερα, όμως η Παπαϊωάννου άρχισε να απειλεί τη ζωή της αδελφής μου και των παιδιών της. Της έλεγε ότι θα πάει στο σχολείο και θα πιάσει τα παδιά, την ακούγαμε σε ανοιχτή ακρόαση...

Η μάρτυρας κατέθεσε πως η κατηγορουμένη πήγαινε με αυτοκίνητο για ώρες ολόκληρες έξω από το σπίτι της αδελφής της και την παρακολουθούσε. «Είχε γίνει το ανέκδοτο της ημέρας» είπε η κ. Παπασπαλά και συνέχισε: «Όλα αυτά γίνονταν το διάστημα που ο Γιάννης είχε διαβεβαιώσει την αδελφή μου πως είχε τελειώσει με ττη κατηγορουμένη».
 
Η κ. Παπασπαλά περιέγραψε στη συνέχεια, ένα σκηνικό που πραγματικά παραπέμπει σε ταινία και μάλιστα με ευφάνταστο σενάριο. Όπως είπε, τον Ιούνιο του 2015 ο αντρας της αδελφής της, της είχε πει ότι έχει ένα επαγγελματικό ραντεβού και ότι χρειάζονταν χρήματα, τα οποία και δανείστηκε από τον πατέρα της γυναίκας του. 

Η ίδια η μάρτυρας, η αδεφλή της και τα παιδιά της βγήκαν βόλτα την ίδια ημέρα στην περιοχή όπου το ένα από τα παιδιά εντόπισε παρακαρισμένο το αυτοκίνητο του πατέρα τους, κοντά στο σπίτι της κατηγορουμένης. Όταν πλησιάσαν, είδαν το 41χρονο, την κατηγορουμένη που ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί και τους συγγγενείς της, να κάνουν μπάρμεκιου στην αυλή και να γλεντούν όλοι μαζί! 

Μετά από αυτή την αποκάλυψη το ζευγάρι καβγάδισε έντονα και το θύμα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, όπως ανέφερε η μάρτυρας. «Ο Γιάννης έφυγε από το σπίτι και για οκτώ μήνες σταμάτησε να βλέπει τα παιδιά του» είπε η κ. Πασπαλά και προσέθεσε: «Την Παπαιωάννου την εξαγρίωνε όταν ο Γιάννης έβλεπε τα παιδιά του. Η κατηγορουμένη έπαιρνε τηλέφωνο την αδελφή μου το διάστημα εκείνο και της έλεγε: «μη μας ενοχλείς, άσε μας να ζήσουμε τον ερωτά μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, η μάρτυρας ανέφερε ότι η αδελφή της φοβόταν να κυκλοφορήσει μόνη της και ότι είχε πάει στην αστυνομία ενώ είχε τηλεφωνήσει σε δικηγόρο, προκειμένου να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της κατηγορουμένης. «Που να φανταστούμε ότι θα πάρει μαχαίρι και ότι θα ανοίξει τη γκαραζόπορτα και θα σκοτώσει την αδελφή μου...Εγώ ξέρω ότι πρώτη φορά η ερωμένη πήγε και σκότωσε τη νόμιμη σύζυγο, αυτά μόνο σε αμερικάνικες ταινίες γίνονται...» είπε.
 
Νωρίτερα, στο δικαστήριο με την έναρξη της δίκης, η υπεράσπιση της κατηγορουμένης ζήτησε από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία που βαραίνει την 27χρονη από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε θανατηφόρα μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη. Όπως είπε  η υπεράσπιση, ο θάνατος της 35χρονης επήλθε από ιατρική αμέλεια και όχι από πρόθεση της εντολέως της. «Η κατηγορουμένη ήταν σε άμυνα, όταν μπήκε στη φυλακή (σ.σ. αμέσως μετά το έγκλημα) έφερε μόλωπες και αμυχές στο σώμα της» είπε η υπεράσπιση και σημείωσε ακόμη πως η 27χρονη βρίσκονταν σε βρασμό ψυχικής ορμής. Τέλος, η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στη κατηγορουμένη,  το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. 


Δείτε βίντεο:
Συγκλονιστική μαρτυρία: «Μη σκοτώνεις τη μαμά μας»
φώναζαν τα παιδιά στη φόνισσα του Κορωπίου!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης