Ζηρίνειο: Κλειστό επ' αόριστον μετά από διαγωνισμό - φιάσκο για ανανέωση του ταρτάν

Ζηρίνειο: Κλειστό επ' αόριστον μετά από διαγωνισμό - φιάσκο για ανανέωση του ταρτάν

Πως ο δήμος της Κηφισιάς κατάφερε να βάλει επ’ αόριστον λουκέτο στο σημαντικότερο σημείο αναφοράς του αθλητισμού της πόλης, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες αθλητές

Ζηρίνειο: Κλειστό επ' αόριστον μετά από διαγωνισμό - φιάσκο για ανανέωση του ταρτάν
Κλειστό παραμένει εδώ και 17 μήνες το Ζηρίνειο στάδιο εξαιτίας σειράς αστοχιών από την πλευρά του δήμου της Κηφισιάς που κατάφερε να μετατρέψει μια απλή αντικατάσταση ταρτάν σε … γιοφύρι της Άρτας αναγκάζοντας τους αθλητές να «μεταναστεύσουν» σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου για να προπονηθούν. Κανείς να μην είναι σε θέση να πει με σιγουριά πότε τελικά θα τοποθετηθεί ο νέος ελαστικός τάπητας καθώς οι άστοχες ενέργειες της δημοτικής Αρχής έχουν βάλει την υπόθεση Ζηρίνειο σε έναν λαβύρινθο χωρίς διέξοδο.         
 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 Ο δήμος της Κηφισιάς σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να αλλάξει το καταπονημένο ταρτάν στο Ζηρίνειο στάδιο προχώρησε σε μειοδοτικό διαγωνισμό αξίας 330.000 ευρώ.

Κλείσιμο


Στον μειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2016 τον κέρδισε η τεχνική εταιρία που έδωσε και την μεγαλύτερη έκπτωση, περίπου 65%. Ο δήμος ενέκρινε την ανάθεση του έργου, έχοντας υποτίθεται ελέγξει τα πιστοποιητικά που είχε καταθέσει η εταιρία, τα σκαπτικά μηχανήματα της οποίας μπήκαν στο Ζηρίνειο και άρχισαν να ξηλώνουν το ταρτάν. Μέχρι εδώ όλα καλά.  
 Ωστόσο, λίγο καιρό μετά  καιρό μια άλλη εταιρία που συμμετείχε στον διαγωνισμό και δεν είχε καταφέρει να τον κερδίσει καταθέτει ένταση στις υπηρεσίες του δήμου Κηφισιάς, υποστηρίζοντας ότι τα πιστοποιητικά που είχε καταθέσει η εταιρία που είχε αναλάβει το έργο, ήταν πλαστά.
 Συγκεκριμένα αφορούσαν στη δημιουργία ενός σταδίου στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο όμως όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν συμμετείχε ποτέ!
Αυτό διαπιστώθηκε έπειτα από επικοινωνία που είχε ο δήμος της Κηφισιάς με τα γραφεία της ΔΟΕ στην Ελβετία.



Οι άνθρωποι της ΔΟΕ, αφού επικοινώνησαν με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ( IAAF), συγκεκριμένα με τον υπεύθυνο για την έκδοση πιστοποιητικών εγκαταστάσεων, Achim Houben ενημέρωσαν ότι η εν λόγω εταιρία ουδέποτε συμμετείχε στην κατασκευή του συγκεκριμένου σταδίου στην Κωνσταντινούπολη, όπως ισχυρίζεται.
 Όπως ήταν αναμενόμενο ο δήμος Κηφισιάς μετά από αυτή την εξέλιξη αναγκάστηκε να κινηθεί νομικά εναντίον της  νικήτριας εταιρίας του διαγωνισμού. Θα την κηρύξει έκπτωτη και θα βάλει μπρος τις διαδικασίες για την οριστική αποβολή της από το έργο.
 Φέρνει λοιπόν το θέμα στην οικονομική επιτροπή του δήμου Κηφισιάς που με την σειρά της το περνά στη νομική υπηρεσία.
Ταυτόχρονα ξεκινούν επαφές με τον μειοδότη που είχε κάνει την δεύτερη καλύτερη προσφορά προκειμένου να συνεχιστεί το έργο.
 Καθώς κινούνται όμως οι διαδικασίες η εταιρία που είχε αναλάβει την ανακατασκευή του ταρτάν στο Ζηρίνειο αποφασίζει περάσει στην αντεπίθεση και καταθέτει ένσταση στην Περιφέρεια με την αιτιολογία ότι ο δήμος Κηφισιάς δεν είχε καταθέσει εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά για τον διαγωνισμό.
 Η Περιφέρεια με την σειρά της μην γνωρίζοντας όλο το ιστορικό της υπόθεσης κάνει αποδεκτή την ένταση της εταιρίας.
Τελικά ο δήμος Κηφισιάς έρχεται σε συμφωνία με την εν λόγω εταιρία για να εγκαταλείψει το έργο αφού πρώτα της υπόσχεται ότι δεν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της για τα πλαστά δικαιολογητικά που είχε καταθέσει.
 Από την επιτροπή αθλητισμού του δήμου Κηφισιάς γίνεται γνωστό ότι το έργο θα προχωρήσει με τον δεύτερο μειοδότη, που όμως είναι σε διαμάχη με την δημοτική Αρχή για ένα άλλο έργο που είχε αναλάβει στο παρελθόν.  
Μάλιστα οι υπεύθυνοι της δεύτερης μειοδότριας εταιρίας στέλνουν εξώδικο στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να τους ενημερώσουν ότι ο διαγωνισμός για το ταρτάν στο Ζηρίνειο έγινε με άλλες προδιαγραφές σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα.
 Και τι εννοούν: Η πρώτη εταιρία που ανέλαβε το έργο είχε προχωρήσει στο ξήλωμα του ταρτάν με τα δικά της σκαπτικά μηχανήματα. Τώρα όμως, όπως αναφέρεται στο εξώδικο, θα πρέπει να γίνει νέα μελέτη στο ταρτάν για να διαπιστωθεί αν το δάπεδο έχει υποστεί ζημιά ώστε να προχωρήσουν ανάλογα.  



   Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και το ιστορικό Ζηρίνειο συνεχίζει εδώ και 17 μήνες να παραμένει κλειστό. Το ταρτάν επρόκειτο να παραδοθεί πριν τα Χριστούγεννα του 2016 άλλα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες η κατάσταση παραμένει τραγική.
 Ο παλιός ελαστικός τάπητας έχει αποξηλωθεί και έχει απομείνει το ασφάλτινο υπόστρωμα καθιστώντας το στίβο άχρηστο για άθληση.
 Σημειώνεται ότι σ’ αυτό το στάδιο φιλοξενείται ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς που έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες και δη στις γυναίκες. Όλοι αυτοί οι αθλητές αναγκάζονται εδώ και μήνες να φιλοξενούνται σε άλλα γήπεδα, για παράδειγμα στο Ολυμπιακό Στάδιο, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να επιβαρύνουν οικονομικά τον σύλλογο, αλλά και τους γονείς των αθλητών.
Επιπλέον στο Ζηρίνειο προπονείται ο ΑΟΠ Κηφισιάς που συμμετέχει στην Α1 Βόλει Ανδρών, ο Ηρακλής Κηφισιάς στην Α1 Βόλει γυναικών και ο Ζ.Α.Ο.Ν Κηφισιάς που λαμβάνει μέρος στην Pre League.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης