Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε και δεν μας επηρεάζει τίποτα, λένε οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες στέκουν αγέρωχοι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Πρόσφατα αναγκάστηκαν να εκτελέσουν την υπηρεσία τους υπό συνθήκες καύσωνα, με 42 βαθμούς Κελσίου να ψήνουν το κέντρο της Αθήνας. Φορώντας την βαριά στολή τους, έστω και την θερινή, και με τα ελάχιστα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή να μπαίνουν και μέσα στο σπιτάκι και να δροσίζονται με λίγο νερό που τους δίνει ο αξιωματικός υπηρεσίας, ο οποίος και τους σκουπίζει το πρόσωπο από τον ιδρώτα, ανταπεξέρχονται στο έργο τους με υπερηφάνεια.
Φορούν διπλές μάλλινες κάλτσες, λέει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την εκπομπή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και αυτό προκαλεί επιπλέον εφίδρωση, ίσως και αφυδάτωση, που αντιμετωπίζεται με κρύα ντουζ και πολλά υγρά.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.