PROTOTHEMA

Ελλάδα

Στην οδό Γεωργαντά 3

Στέλνουν προσφυγόπουλα σε παλιό γηροκομείο στο Κεφαλάρι

Στέλνουν προσφυγόπουλα σε παλιό γηροκομείο στο Κεφαλάρι

Το κτήριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά δίπλα από εγκαταλελειμμένα κτήρια αλλά και πολυτελείς κατοικίες 

Μπορεί να δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη δυνατότητα δημιουργίας hot spot μέσα στις πόλεις, ωστόσο μέχρι την απόφαση, μας χωρίζει αρκετός δρόμος.


Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, του protothema.gr ετοιμάζονται να στείλουν προσφυγόπουλα, από διάφορους καταυλισμούς στο Κεφαλάρι. 

Το σχέδιο προβλέπει την μεταφορά και φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, έως δέκα ετών, στο παλιό οικοτροφείο – γηροκομείο των Αδερφών Νοσοκόμων στην οδό Γεωργαντά 03 στο Κεφαλάρι.
 
Το κτήριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και είναι για αρκετό διάστημα άδειο.  Βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά, δίπλα από εγκαταλελειμμένα κτήρια, αλλά και πολυτελείς κατοικίες.  
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο,  με τον οποίο επικοινώνησε το protothema.gr, την πρόθεσή για την μεταφορά προσφυγόπουλων στον συγκεκριμένο χώρο του μετέφερε περίπου πριν από ένα μήνα, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός, λέγοντάς του ότι θα διεκδικήσουν την ένταξή τους σε σχετικό πρόγραμμα. 

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο και κατ επέκταση, η διαδικασία δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του δήμου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι από την στιγμή που πρόκειται για μικρά παιδιά, ο δήμος δεν θα αντιδράσει. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ04/03/201719:31

Για όσους παρακολουθούν τον κατήφορο της Κηφισιάς δεν εκπλήσσει η δήλωση του κ.Θωμάκου για την αποδοχή μουσουλμάνων εποίκων στην οδό Γεωργαντά. Θα του προτείναμε να αξιοποιήσει και το ερειπωμένο ακίνητο της ΙΩΝΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ στην αρχή του δρόμου. Να διπλασιάσουμε το φαγοπότι που θα στηθεί γύρω από τον εξισλαμισμό.

Απάντηση
Άρχισαν τα όργανα04/03/201715:17

Μόλις εχθές διαβάσαμε από το ΑΠΕ ότι το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε να εισάγει την εκμάθηση της τουρκικής στα νηπιαγωγεία της Μακεδονίας. Στο Πρώτο Θέμα πάλι διαβάζουμε πως με Νόμο του Α.Σαμαρά του 2014 προωθούν την εγκατάσταση των λαθρολούμπεν στα κέντρα των πόλεων. Σε έτερο άρθρο προ ημερών στον εγχώριο Τύπο αναφέρεται με ντοκουμέντα πως οι αλληλέγγυοι σε αγαστή σχέση με το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκουν την οριστική πρόσληψη 800 δασκάλων που ομιλούν αραβικά κι αφρικανικά. Είναι να απορεί κανείς για το κατά πόσον επιχειρείται η πλήρης αποδόμηση της εθνικής μας υπόστασης; Σιγά μη σηκώσουν κεφάλι οι Δήμοι, οι συνηθισμένοι τσίρακες της κεντρικής εξουσίας που τώρα ελέγχεται από μισέλληνες ερυθρούς Χμέρ.

Απάντηση
tsak norris03/03/201715:01

Όλα γίνονται βάση οργανωμένου σχεδίου εξισλαμισμού.

Απάντηση
@03/03/201717:33

Μέχρι πριν λίγο καιρό λέγαμε περιπαικτικά Λονδινοστάν. Τώρα πια θα λέμε "Κει-Πακιστάν"..............

Απάντηση
Άρης03/03/201712:29

Έχω το παιδί μου σε νηπιαγωγείο του δήμου και τελευταία μαθαίνουμε ότι του χρόνου μάλλον δεν θα έχουν τάξεις να φιλοξενηθεί το τμήμα του επειδή δεν επαρκούν τα υφιστάμενα κτήρια. Την ίδια ώρα με οργή διαβάζω πως θα φτιάξουν κτήρια για κόσμο που φτάνει από τις άκρες της Οικουμένης. Καμένα μυαλά, τελείως!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία