ΠΟΕΔΗΝ: Επιδημία ρουσφετολογικών μετακινήσεων στο «Σωτηρία»

ΠΟΕΔΗΝ: Επιδημία ρουσφετολογικών μετακινήσεων στο «Σωτηρία»

Τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι έχουν αποσπαστεί σε γραφεία βουλευτών και υπουργών - Άλλοι 34, μεταξύ των οποίων και νοσηλευτές, έχουν μετακινηθεί σε άλλες δομές υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Επιδημία ρουσφετολογικών μετακινήσεων στο «Σωτηρία»
Επιδημία ρουσφετολογικών μετακινήσεων έχει ενσκήψει στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο πνευμονολογικό νοσοκομείο της Αττικής, οι ελλείψεις προσωπικού είναι στο «κόκκινο» σε όλες τις ειδικότητες, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους αρμόδιους να λαμβάνουν ακόμη και με αυτές τις συνθήκες αποφάσεις μετακινήσεων εργαζομένων με ρουσφετολογικά κριτήρια.

Τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι έχουν αποσπαστεί σε γραφεία βουλευτών και υπουργών και άλλοι 34 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και νοσηλευτές, έχουν μετακινηθεί σε άλλες δομές υγείας.
 
«Τα έτη της κρίσης αποχώρησαν 500 εργαζόμενοι και προσελήφθησαν μόνο 50. Στα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
– ΑΝΕΛ, αποχώρησαν 60 εργαζόμενοι και προσελήφθησαν 10. Πού είναι λοιπόν οι προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση; Όχι μόνο δεν κάνει προσλήψεις αλλά με ρουσφετολογικά κριτήρια μετακινεί προσωπικό σε γραφεία Υπουργών, Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Υγειονομικών Περιφερειών. Σαράντα τέσσερις υπάλληλοι βολεύτηκαν δεξιά και αριστερά σε γραφεία Βουλευτών, Υπουργών ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων δέκα διοικητικοί υπάλληλοι» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.
 
Καταστροφικές για το νοσοκομείο θεωρεί η ΠΟΕΔΗΝ και τις αποφάσεις της διοίκησης να μετακινήσει προσωπικό και τομεάρχες, χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο. «Μετακίνησε υπαλλήλους με προβλήματα υγείας διαπιστωμένα από την Τοπική Υγειονομική Επιτροπή, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση της υγεία τους» λέει ο κ. Γιαννάκος.
Κλείσιμο
 
Μεγάλη είναι η έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Στις 230 οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών υπηρετούν 132. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις είναι 40%. Στις 951 οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού, υπηρετούν 640, με το ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων να αγγίζει το 40%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, η τεχνική υπηρεσία αποδεκατίστηκε από προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συντηρηθεί ο ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός και οι υποδομές των Νοσοκομείων. «Έναν Γεωπόνο είχε το νοσοκομείο και τον απέσπασαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Επίσης, δεν υπάρχουν Τραυματιοφορείς  στο νοσοκομείο. Έχει απομείνει ένας τραυματιοφορέας για 4 κλινικές των 35 – 40 Ασθενών.       
 
ΠΟΕΔΗΝ: Διαλυμένο το «Σωτηρία»

 
Ο συρρικνωμένος προϋπολογισμός του νοσοκομείου (από 56 εκατ. ευρώ το 2010 λαμβάνει 24 εκατ. ευρώ εφέτος) συρρικνώνει και το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα.
Η ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται μαρτυρίες εργαζομένων, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με τις οποίες «πέφτει η παροχή του κεντρικού οξυγόνου. Δεν έχουν χρήματα να την γεμίσουν και η Διοίκηση βγάζει διαγγέλματα να σταματήσει η παροχή οξυγόνου σε ασθενείς που το έχουν λιγότερη ανάγκη».
 
«Οι ιατροί ομολογούν ότι αναβάλλονται εσωτερικές εξετάσεις με μεγάλο κίνδυνο για την ζωή ασθενών. Αναβάλλονται αξονικές τομογραφίες εκτάκτων περιστατικών. Έχει απομείνει 1 νοσηλεύτρια ανα βάρδια στις Πνευμονολογικές κλινικές που νοσηλεύουν 35 – 40  ασθενείς» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
 
«Ο Διοικητής με απόφασή του κλείνει κρεβάτια από διάφορα τμήματα δείχνοντας έτσι με τις πράξεις του ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα στα υπόλοιπα τμήματα να αναπτύσσονται ράντζα. Διασωληνωμένοι Ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης ΜΕΘ» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
           
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης